Speltips inför Sverige – USA 19/5: Ruggig VM-semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 16 maj 2018

Tre Kronor är klara för semifinal i VM efter vinst mot Lettland och väl i semifinalen väntar ett betydligt tuffare motstånd i form av USA. Här har vi en helt annan typ av match att vänta oss.

Det svenska landslaget fortsatte att leva upp till förväntningarna i kvartsfinalen mot Lettland och är därmed klara för semifinal i VM-turneringen. Där väntar ett amerikanskt landslag som lär sätta sin egen prägel på matchen, varpå en helt annorlunda matchbild nu väntar.

Mot ett hårt kämpande och defensivt väldigt starkt Lettland fick Sverige kämpa för att döda matchen. Det kom egentligen aldrig så långt, utan matchen levde hela vägen in i mål. Det är svårt att bryta ner lag som ligger så otroligt lågt och där fem spelare arbetar stenhårt för att hjälpa lagets dessutom väldigt duktiga målvakt.

Sverige visade dock gott tålamod och kunde växla upp vad gäller spetsen i den tredje perioden. Då orkade letterna inte stå emot längre och Sverige kunde gå upp till 3-1, men när Lettland skyfflade in 3-2 blev det lite halvspännande på slutet. På det hela taget gjorde Sverige en stark insats i bemärkelsen att de vann och gjorde jobbet, där potentiellt avgörande spelare som Filip Forsberg och Viktor Arvidsson nu ser ut att ha kommit in i laget.

Ett givet målspel

USA å sin sida tog sig till semifinal efter vinst mot Tjeckien i kvartsfinalen. Matchen blev som förutspått väldigt jämn och tjeckerna förlorade bara med uddamålet, men detta amerikanska landslag fortsätter att visa prov på en härlig tyngd. Det har resulterat i fina insatser i gruppspelet och nu i kvartsfinalen.

Vad gäller matchbilden i den här semifinalen är känslan att vi nu får se två lag som vill spela en mer öppen ishockey. Det lär gynna båda lagen, men i synnerhet Tre Kronor. Lettland sjönk ner, dödade tempot och stängde alla typer av ytor. USA lär försöka spela sitt eget spel och sätta sin prägel på matchen, något som öppnar upp möjligheter även för Sverige.

Vad som oroar något med det svenska spelet är målvakten Anders Nilsson, som släppte in två för enkla mål mot Lettland. Den nivån lär straffa sig mot USA. Samtidigt bör Sveriges offensiv, som nu har ytterligare en match i benen och en match tillsammans, bli än spetsigare här. Målen bör med andra ord ligga nära till hands åt egentligen båda håll.

Över 5 mål, asian handicap (inklusive övertid) spelas till 1,76 gånger såsen hos Betser. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål, exempelvis om matchen slutar 2-2 efter ordinarie tid och det femte målet kommer i förlängningen.

  Rygga spelet hos Betser – 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål, asian handicap (inklusive övertid)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  15:15, lördag 19/5
TV:    tvtre logo
Stream:    viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: