Speltips inför Sverige – Vitryssland 4/5: Intensiv VM-premiär

Simon Pålsson Publicerat: 1 maj 2018

Sverige kliver in i VM-turneringen med fina förutsättningar med tanke på att Tre Kronors trupp håller hög nivå. Först ut väntar möte med ett Vitryssland som bara ska besegras.

Sverige kliver in i VM-turneringen som den klara outsidern till det kanadensiska landslaget och på förhand är känslan att Tre Kronor har alla möjligheter att försvara sitt VM-guld från förra året. Resan fram mot ett nytt VM-guld blir såklart tuff, men det finns inte något lag i turneringen som inte är överkomligt för det svenska landslag.

Den här gången är det inte mindre än 17 spelare i den svenska VM-truppen som sitter på ett NHL-kontrakt och det gör såklart att förutsättningarna verkligen är på plats den här gången. Ett stjärnspäckat lag med många hungriga spelare, alltså. Vi räknar iskallt med att Sverige kliver ut redan i premiären mot Vitryssland med full kraft för att där lägga grunden till en bra turnering.

Målvakter: Filip Gustavsson, Magnus Hellberg, Anders Nilsson

Backar: Adam Almquist, Oliver Ekman Larsson, Erik Gustafsson, John Klingberg, Adam Larsson, Hampus Lindholm, Lawrence Pilut, Mikael Wikstrand

Forwards: Lias Andersson, Mikael Backlund, Jacob de la Rose, Dennis Everberg, Mattias Janmark, Adrian Kempe, Carl Klingberg, Johan Larsson, John Norman, Gustav Nyquist, Elias Pettersson, Magnus Päärjärvi, Rickard Rakell, Mika Zibanejad.

Det vitryska landslaget som står för motståndet är på intet sätt att underskatta, men ska naturligtvis inte ha en chans mot Sverige om Tre Kronor når upp till normal standard. Den vitryska VM-truppen är inte i närheten av på samma nivå och såvida Sverige bara når upp till en duglig nivå ska det här inte vara några problem.

För svensk del räknar vi med en intensiv inledning på matchen och hela turneringen. Det gäller att statuera exempel redan från första byte och med många hungriga spelare, som exempelvis Mika Zibanejad som nu gör a-landslagsdebut på allvar, lär det inte finnas problem med motivationen.

Sverige att vinna första perioden mot Vitryssland spelas till 1,65 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (första perioden)
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:15, fredag 4/5
TV:   tvtre logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer:  Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: