Speltips inför Tampa Bay Lightning – Arizona Coyotes 22/3: Högt odds hittat

Simon Pålsson Publicerat: 21 mars 2017

Två poäng är allt som räknas när Tampa Bay Lightning får besök av ett sargat och rent av uselt Arizona Coyotes den här natten. Matchen spelas natten till onsdag svensk tid.

Verkligheten ser just nu lite annorlunda ut för Tampa Bay Lightning respektive Arizona Coyotes. Med några få veckor kvar av NHL:s grundserie är vi inne i den fasen på säsongen då en hel del matcher helt enkelt inte betyder någonting.

För Arizona Coyotes har det varit så ganska länge. Det kvittar egentligen hur det går i matcherna nu då säsongen redan är körd. Det blev ingen succé det här året, det blev inte alls mycket att minnas egentligen. 61 inspelade poäng på 72 matcher så här långt är helt enkelt inte bra nog. Det går inte att rädda ett så dåligt facit.

Det gör att de avslutande veckorna inte är särskilt kittlande för Coyotes. Nu väntar möte med ett Lightning som är betydligt mer benägna att plocka poäng. För bortalagets del är säsongen som sagt körd och den där riktigt uppoffrande spelstilen är därmed som bortblåst.

Laget radar upp förluster, men har på senare tid spelat in ett par poäng efter vinster mot andra lag som huserar i bottenskiktet av tabellen. Där finns det fortfarande en del att ta av, men så fort ett blivande slutspelslag – eller ett lag som hoppas nå slutspelet – står på andra sidan har Coyotes det betydligt svårare. Det är kanske inte så konstigt, men det är å andra sidan ett tydligt tecken på att laget helt enkelt inte är tillräckligt bra.

Tampa Bay Lightning går för vinsten

Med ett par veckor kvar gäller det för Lightning att klättra i tabellen. I skrivande stund har laget fyra poäng upp till den plats som behöver nås för att det ska bli slutspel i vår. På den platsen ligger just nu Toronto Maple Leafs.

För att slutspelet ska bli verklighet är det exakt den här typen av matcher som måste resultera i två stabila poäng. Det får också gärna se övertygande ut för att skänka positiv energi till gruppen, som alltså behöver vara på topp här i avslutningen. Coyotes bör vara ett lag som Lightning slår, inte minst då de helt enkelt är klart mycket bättre. Lightning har också två raka tunga förluster, bland annat mot Maple Leafs, och dryper därmed säkerligen av revanschlusta.

Anthony DeAngelo, Shane Doan, Alexander Burmistrov, Kevin Connauon, Brad Richardson, Chris Pronger och Dave Bolland är alla spelare som är osäkra till spel för gästernas del. I hemmalaget ser skadeläget lite ljusare ut, med Ryan Callahan garanterat borta. Vladislav Namestnikov, Cedric Paquette, Tyler Johnson och Steven Stamkos är mer osäkra på sin egen medverkan, men närmar sig alla comeback. Fyra centrar potentiellt borta är såklart inte bra, men det öppnar upp för andra spelare att kliva fram.

Vår känsla är att hemmalaget är för bra här. 1,82 gånger pengarna på den raka ettan hos Betsson spelas.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Tampa Bay Lightning vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  00:30, onsdag 22/3
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: