Speltips inför Tampa Bay Lightning – New Jersey Devils 14/4: Motreaktion väntar

Simon Pålsson Publicerat: 14 april 2018

Tampa Bay Lightning vann det första mötet med 5-2 och kliver in i match två mot New Jersey Devils med gott självförtroende. Här förväntar vi oss dock en motreaktion efter målpartyt i det första mötet.

Tampa Bay Lightning kopplade ett bra grepp om matchserien mot New Jersey Devils genom att vinna det öppnande mötet och därigenom skaffa sig 1-0 i matcher. Här finns det sannerligen ingen tid att spilla och med tanke på att laget inleder med två hemmamatcher är läget väldigt bra vad gäller att gå upp till 2-0 nu.

Det första mötet blev dock mer målrikt och slutade hela 5-2 till hemmalaget efter två mål redan i den första perioden. Det var med andra ord full fart framåt och frågan är om inte det framkallar en motreaktion här? Inte sällan är det nämligen precis det som händer. Att en målrik historia följa av en mer återhållsam sådan.

Upplägget som brukas i NHL-slutspelet, att lagen spelar två hemmamatcher i stöten till skillnad från det svenska systemet med varannan hemmamatch, gör ofta att matcherna får helt olika karaktär. Nu har lagen dessutom lärt känna varandra lite bättre och vet var motståndarlagets styrkor finns. Därmed ser vi framför oss en match med något mer neutraliserat anfallsspel åt båda håll.

Värdet på underspelet

Efter urladdningen i den första matchen har spelbolagen fått en klar bild av vad som går att förvänta sig av den här matchserien. Mål, mål och åter mål. Visst, båda lagen har visat prov på bra spets under grundserien och kliver dessutom in i slutspelet med god målmässig form. Men som resonemanget ovan lyder finns det en hel del som talar för att det inte sprudlar i match två.

Adam Erne är den enda spelare som inte kommer till spel för Tampa Bay Lightning. Forwarden är fortsatt otillgänglig på grund av skada. Gästerna kan sakna Marcus Johansson, men den svenske forwarden närmar sig comeback efter sin hjärnskakning.

Här tror vi på en liten motreaktion från senast och med tanke på att det trots allt ”bara” blev sju mål senast kan vi tänka oss ett par mål mindre i match två.

Under 6,5 mål (ordinarie tid) spelas till hela 1,70 gånger krämen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 6,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, lördag 14/4
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: