Speltips inför Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 20/5: Kritiskt läge

Simon Pålsson Publicerat: 19 maj 2018

Tampa Bay Lightning har skakat liv i spänningen mot Washington Capitals efter två fläckfria prestationer på bortaplan, men nu är frågan om det inte väntar en motreaktion i matchseriens femte möte natten till söndag svensk tid?

Washington Capitals ser ut att klydda till det ännu en gång. efter två raka vinster på bortaplan i inledningen av konferensfinalen mot Tampa Bay Lightning kändes det som att slutspelsförbannelsen äntligen skulle brytas, men nu är vi inte lika säkra.

Tampa Bay Lightning åkte nämligen till Washington och vann två raka matcher, båda med 4-2. Ett krampaktigt hemmalag fick inte riktigt fart på spelet i någon av matcherna och visst känns det som att en viss Nicklas Bäckström saknas på isen? Capitals har hur som helst hamnat i ett väldigt problem inför det femte mötet här i matchserien. Det kan verkligen svänga snabbt.

2-2 på matcher gör att vinnande lag i matchen natten till söndag svensk tid skaffar sig matchboll och då bara är en seger från att ta sig till Stanley Cup-final. I egenskap av hemmalag – som dessutom har två hemmamatcher kvar att spela – bör favoritskapet nu ligga på Tampa Bay Lightning. Detta trots att Washington Capitals öppnade konferensfinalen så oerhört starkt.

En motreaktion att vänta

Samtliga fyra matcher så här långt har slutat med minst sex mål, varpå den traditionella linan på 5,5 mål varit för låg i samtliga matcher. Det är såklart ingen slump med så många skickliga spelare på planen, men frågan är om vi inte kan vänta oss lite av en motreaktion här?

Bevisligen behöver Washington Capitals se över sin defensiva struktur något. Att släppa in åtta mål på två hemmamatcher är på tok för dåligt i ett så viktigt läge, varpå vi tänker oss ett Capitals som prioriterar defensiven lite högre här. Samtidigt vet Tampa Bay Lightning vilken spets som finns hos gästerna och tänker inte bjuda på någonting i onödan.

Vanligtvis får vi se någon form av motreaktion efter en lång svit av målrika matcher. När vi nu dessutom adderar nerven, ångesten och allvaret som det innebär att spela den här femte matchen – som kan vara potentiellt avgörande för hur det hela slutar – blir argumenten för en motreaktion än starkare.

Nicklas Bäckström är tillbaka i fullt slag och spelar matchen. Adam Erne är osäker till spel för hemmalaget, men i övrigt kan båda lagen ställa upp med starkast möjliga lag. Det gör det svårt att välja sida.

Vi tror dock på en lite mer försiktig match och kliver in på underspelet. Under 6 mål, asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,84 gånger såsen hos Unibet. Vi får då pengarna tillbaka vid exakt sex mål, typ vid 3-3.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 6 mål, asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:05, söndag 20/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: