Speltips inför Tennys Sandgren – Hyeon Chung 24/1: Vems resa tar slut?

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2018

Två spelare som verkligen överträffat alla förväntningar i den här turneringen gör nu upp om en plats i semifinalerna i Australian Open. Vems resa tar slut, Tennys Sandgrens eller Hyeon Chungs?

VAD ÄR DET SOM HÄNDER I AUSTRALIAN OPEN?

Det är en fråga så brinnande att den till och med förtjänar att skrikas ut i versaler. När vi når fram till kvartsfinalerna tänker vi ställa oss framåtlutade, med händerna på våra knän, och bara studera vad det är som har hänt så här långt. I en av fyra kvartsfinaler väntar alltså matchen mellan Tennys Sandgren och Hyeon Chung.

Det hade kunnat vara Stan Wawrinka eller Dominic Thiem, men det blev Tennys Sandgren. Det hade kunnat vara Novak Djokovic, Alexander Zverev eller varför inte uppstickaren Daniil Medvedev? Men nej, det blev Hyeon Chung.

Fullkomligt ologiskt, fullkomligt underbart. Båda spelarna har gjort fantastiska resor fram till den här kvartsfinalen och med tanke på att Hyeon Chung trots allt fällt drakar som Novak Djokovic och Alexander Zverev är det inte konstigt att den talangfulla sydkoreanen ses som favorit här. Å andra sidan är hela 5,25 gånger såsen intressant på Tennys Sandgren, som dels har imponerat, me n inte minst då den här turneringen är fullkomligt ologisk så här långt.

Det lär bli upp till kamp

Hyeon Chung får oundvikligen ses som favoriten här. Trots att han är hela fem år yngre känns han redan nu mer färdig som tennisspelare och alldeles uppenbart har han hittat någon form av obeskrivligt flow den här turneringen. 3-0 mot Novak Djokovic säger väl det mesta.

Å andra sidan finns det egentligen en hel del som talar för att Tennys Sandgren ska kunna streta emot. Så sent som för två veckor spelade han mot just Hyeon Chung och tog då ett set i 2-1-förlusten. Därefter han alltså slagit ut tunga spelare som Stan Wawrinka och Dominic Thiem, varpå han alldeles uppenbart har bibehållit sin fina form. Han är svårslagen, ständigt närvarande under matcherna och även han formstark.

Inte sällan kommer det en reaktion på tuffa matcher, likt den Hyeon Chung spelade mot Novak Djokovic. Han bör kunna trassla sig vidare här, men bli inte förvånad om det blir en riktig långkörare här.

Över 3,5 set synas till 1,90 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 3,5 set
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, onsdag 24/1
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: