Speltips inför Timrå – Karlskrona 27/3: Kvittering i luften

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Det ligger en kvittering i luften inför det andra mötet mellan Timrå IK och Karlskrona HK i kvalet till SHL. Efter förlusten i Karlskrona är det nu hemmalaget som har pressen på sig.

Det första mötet i SHL-kvalet mellan Timrå och Karlskrona blev allt annat än en sprudlande historia. De två första perioderna var direkt sömniga och det var oerhört tydligt hur mycket matchserien betyder för båda lagen.

I potten ligger som bekant ett SHL-kontrakt till nästa säsong och efter en i mångt och mycket horribel säsong har Karlskrona alltså chansen att trots allt få stanna kvar i SHL. Därför är det inte konstigt att laget känner viss press på sina axlar, något som möjligen tar ner förmågan att kunna sprudla. Dessutom ska man komma ihåg att Karlskrona har haft allt annat än en sprudlande säsong i SHL och att det såklart sitter kvar i både kropparna och medvetandet.

Det första mötet nere i Karlskrona slutade hur som helst med en förlängningsseger för hemmalaget efter att lagen spelat lika på ett under ordinarie tid. Det gör att det nu är Timrå som sitter i den mer prekära situationen inför möte två och för att inte tappa mark i matchserien behöver laget kvittera direkt.

Nu växlar Timrå upp

Redan inför det första mötet var vi ute och flaggade för att favoritskapet inför matchserien nog var lite skevt. Spelet på Timrå (draw no bet) slutade visserligen bara med pengarna tillbaka, men här vidhålls att Timrå minsann kliver in i SHL-kvalet som aningen underskattade.

I själva verket är det ju så att det är Timrå som kommer till kvalet med bättre självförtroende efter en säsong som varit väldigt stark. Det har egentligen aldrig varit något snack om att Timrå varit det bästa som Hockeyallsvenskan kunnat erbjuda under den här säsongen och en längre tid har nu handlat om att kanalisera all tillgänglig energi inför det avgörande kvalet till SHL.

Därför ska Timrå inte underskattas ens i underläge 1-0 i matcher. Nu vänder laget hemåt och inför sin hemmapublik förväntar vi oss en starkare offensiv insats än nere i Karlskrona. Här tror vi faktiskt att Timrå kvitterar till 1-1 i matcher och säkerställer matchseriens spänning.

Timrå IK vinner (ordinarie tid) spelas till 2,15 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 27/3
TV:   tvtolv logo cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: