Speltips inför Timrå – Karlskrona 31/3: Farten är uppe

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2018

Efter vinsten senast är det Timrå IK som har vind i sina segel och som kliver in till lördagens möte med Karlskrona HK i direktkvalet till SHL som favoriter. Det tycker vi låter helt korrekt.

Det har hettat till på allvar i direktkvalet till SHL mellan Timrå och Karlskrona, där det femte mötet mellan lagen spelas på lördagskvällen. Det kvittar att det är påskfirande – hockeyn vilar minsann aldrig.

Efter två raka vinster för Karlskrona kunde Timrå, precis som vi var inne på i speltipset inför matchen, verkligen få igång sitt spel senast. Trots bortaplan gick Timrå ut och dominerade redan från första nedsläpp och egentligen var det aldrig något snack om vilket lag som skulle plocka vinsten i just den matchen.

Det var en befriande skillnad från de två första mötena, som var både extremt mål- och chansfattiga. Dessutom var det täta matcher som visserligen var spännande, men som inte bjöd på den intensiva, desperata hockey som vi alltid hoppas på under vårens avgörande matcher. Hur som helst känns det som att match tre verkligen lirkade upp matchserien och att det som väntar hädanefter är två jämna, men mer fartfyllda lag.

Dags att kvittera till 2-2

Trots den fina vinsten senast ligger Timrå alltså fortsatt under med 2-1 i matcher och troligen behöver laget vinna här för att inte hamna i ett trångmål som blir extremt svårt att ta sig ur. 3-1 i matcher för att sedan åka ner till Karlskrona igen vore direkt förödande i det här läget, speciellt som laget fått upp ångan på allvar.

Därför räknar vi iskallt med att hemmalaget, som troligen har en hel del självförtroende och energi inom spelargruppen efter den fina insatsen i torsdags, försöker ta kommandot direkt även i lördagens match. Inför matchserien var vi tydliga med att Timrå hade ett väldigt bra slagläge i det här direktkvalet, trots att laget kommer från den sämre serien. Känslan är att ett Timrå som varit starkt hela säsongen är minst lika bra som slagpåsen Karlskrona.

Nu är det som sagt hög tid att visa det och med segern senast färskt i minnet tror vi alltså att Timrå greppar tag om taktpinnen med ett fast grepp.

Timrå IK vinner (ordinarie tid) spelas till 2,15 gånger krämen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 31/3
TV:   tvtolv logo cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: