Speltips inför Timrå – Karlskrona 4/4: Hoppet lever

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2018

Timrå IK räddade sitt eget skinn i den senaste kvalmatchen mot Karlskrona HK och har nu chansen att ta direktkvalet till SHL till en sjunde och helt avgörande match. Då krävs vinst i matchen onsdagen den 4 april.

Timrå var verkligen illa ut i direktkvalet till SHL mot Karlskrona, men efter segern på bortaplan senast lever åter hoppet. Nu är ställningen 2-3 i matcher och laget kan med andra ord kvittera till 3-3 i matcher när allting nu ställs på sin spets.

Inför kvalet flaggade vi för att Timrå minsann skulle ha ett väldigt bra slagläge här och att det på hela taget kändes som en jämn matchserie. Det har också visat sig vara sant, även fall Karlskrona så här långt varit bättre på att vinna täta matcher.

Efter vinsten senast – där Timrå dessutom avslutade matchen med en väldigt stark avslutande period – tror vi att det är hemmalaget som har mest energi här. Inför sin hemmapublik har laget chansen att ta det här kvalet till en sjunde och helt avgörande match, något som neutral åskådare känns väldigt välkommet. Efter många täta matcher i den här matchserien kan det dock gå hur som helst, men känslan är åtminstone att det inte direkt väntar någon målfest här.

Det viktar åt hemmalaget

Timrå har förvånande nog två raka förluster på hemmaplan i den här kvalserien och nog är det hög tid att vända på den trenden? I grundserien, när Timrå blev seriesegrare i Hockeyallsvenskan i relativt överlägsen stil, var hemmaplan verkligen en fördel för laget och nu känns det som hög tid att hitta tillbaka till just det.

Här är vår känsla att det är lite mer medvind för hemmalaget och att det minsann är dags att vinna en match inför sin hemmapublik. Det blir säkert jämnt igen, men som sagt viktar det lite åt hemmalaget. Det är där värdet finns på förhand.

Det kan mycket väl bli så pass jämnt att matchen åter går till förlängning, men efter vinsten senast tror vi att Timrå åker vidare på samma sätt.

Timrå draw no bet spelas därför till 1,80 gånger krämen hos Ladbrokes. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Timrå IK draw no bet
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:30, onsdag 4/4
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: