Speltips inför Tjeckien – Ryssland 23/2: Semifinal i OS

Simon Pålsson Publicerat: 22 februari 2018

Efter en stark turnering från början till nu är det verkligen dags för Tjeckien att bekänna färg i OS-semifinalen mot Ryssland (OAR). Här borde klasskillnaden bli tydlig direkt.

Nu är vi framme vid semifinalerna i herrarnas hockeyturnering i OS och det väntar lite oväntade möten. Att ryssarna tagit sig hela vägen fram till en semifinal är allt annat än förvånande. Som klara guldfavoriter har turneringen bara varit en dag på jobbet så här långt.

I semifinalen väntar möte mot Tjeckien och rimligen bör Ryssland (OAR) ses som klara favoriter här. I ärlighetens namn ska det ganska mycket till för att det inte ska bli vinst här, den övertygelsen har vi väldigt tydligt inför matchen. Ryssarna är bättre på samtliga positioner och är som bekant inte alls lika påverkade av att NHL-spelarna inte deltar i OS, till skillnad från bland andra Sverige och Kanada.

Sett till inledningen på turneringen finns det inte heller särskilt många frågetecken. Visst, det såg lite krampaktigt i ett par matcher, men känslan har hela tiden varit att ryssarna bara väntar på att växla upp. Väl i en OS-semifinal finns det ingen tid att spilla. Här går Ryssland (OAR) för fullt direkt.

Tjeckien läcker inledningsvis

Att ha tagit sig hela vägen till en semifinal i OS-turneringen är ingenting annat än mäkta imponerande av Tjeckien, som alltid är med och nosar, men sällan kan hota de riktigt stora när det väl gäller. Lite så är nog känslan den här också, att det är ett duktigt lag som gynnats av att NHL-spelarna i andra lag inte är med, men som får svårt när motståndets kapacitet höjs något.

Ser vi till lagets matcher i turneringen, fyra till antalet, finns en tydlig trend. Tjeckien släpper nämligen in mål i den första perioden och har så gjort i varje match, även mot oerhört svaga Sydkorea. Slump? Kanske. Det är hur som helst oroväckande när nu Ryssland (OAR) väntar. Då blir anstormningen betydligt värre redan från första nedsläpp.

Därför förväntar vi oss ett gäng ryssar som kliver på och jagar ledningen redan under matchens första 20 minuter.

Ryssland (OAR) vinner första perioden spelas till 2,30 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Ryssland (OAR) vinner (första perioden)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  08:40, fredag 23/2
TV:   kanalfem logo eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: