Speltips inför Tjeckien – Tyskland 22/1: Energin har tagit slut

Simon Pålsson Publicerat: 22 januari 2020

Tyskland har ingen chans att nå semifinalen, men handbolls-EM fortsätter ändå med matchen mot Tjeckien onsdagen den 22 januari 2020.

Annons:

Efter ett par intensiva omgångar står det nu klart vilka två lag som kommer ta sig vidare från Grupp 1 i mellanrundan. Det innebär att äventyret redan är över för resten av lagen i gruppen, där vi bland annat räknar in såväl Tjeckien som Tyskland.

Men trots att turneringen är över – åtminstone vad gäller att kunna plocka hem en medalj – ska det spelas matcher hela vägen in i kaklet. Det finns också en tredjeplats i gruppen att slåss om. Den som slutar trea kommer nämligen att spela placeringsmatch om femteplatsen mot trean från den andra gruppen.

Det är ingen vågad gissning att det inte direkt motiverar Tyskland i det här skedet. Att man har fyra poäng upp till en semifinal, fast med bara en match kvar att spela, är en ordentlig missräkning. Vi vet hur stor handbollen är i Tyskland och att man inte tar sig till medaljmatcherna är en besvikelse.

Med det sagt såg man riktigt starka ut senast mot Österrike – då man såg till att köra över sina rivaler. Det kunde ha gjort att man hade en chans att nå semifinalen, men på grund av andra resultat som inte gick deras väg är alltså den chansen död nu.

Annons:

Tyskland är bättre

Efter fyra spelade omgångar i mellanrundan har Tjeckien fortsatt inte spelat in en enda poäng. Det som däremot imponerar är att man inte har mer än 113 insläppta mål och att man faktiskt bara har -13 i målskillnaden så här långt. Det är fascinerande att det inte har räckt till åtmistone någon poäng.

Nu lär väl inte förväntningarna ha varit att ta sig vidare till en semifinal, men att man nu ligger sist och inte har någonting att spela för kan inte vara en motivationshöjare. Mot ett Tyskland som är ett par klasser bättre borde det helt enkelt bli en ny förlust.

Den senaste gången det inte blev förlust mot Tyskland var 2013 när Tjeckien vann EM-kvalet på hemmaplan med 24-22. Å andra sidan tappade man sin ledning efter en fem mål stor förlust i returen några dagar senare.

Här tror vi att Tyskland vinner med ungefär samma marginal. Tyskland -4,5 spelas till 1,87 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tyskland -4,5
Odds: 1,87
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:30, onsdag 22/1
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: