Speltips inför Toronto Raptors – Golden State Warriors 31/5: Svenskt i NBA-finalen

Simon Pålsson Publicerat: 30 maj 2019

Golden State Warriors är konferensmästare för femte året i rad inför NBA-finalen mot Toronto Raptors. Speltips inför match 1 med Jonas Jerebko den 31 maj.

Annons:

Svensk historia skrivs i pågående NBA-slutspel på andra sidan Atlanten. Om vi för ett par år sedan skrivit samma mening hade förmodligen folk skrattat åt oss, men nu är det ett faktum. Jonas Jerebko kommer att som första svensk någonsin spela NBA-final med sitt Golden State Warriors.

För femte säsongen i rad spelar Golden State Warriors final i världens bästa basketliga och att en svensk finns med i laguppställningen är ingenting annat än fantastiskt. Faktum är att det var spektakulärt redan när han skrev på för klubben inför säsongen, men att han dessutom spelat en visserligen liten, men stundtals viktig roll, för laget är ännu mer fantastiskt.

Nu väntar final mot säsongens stora utropstecken Toronto Raptors och mest troligt blir det tufft över sju matcher. Men allting lever och är det något lag som pallar trycket i en final är det meriterade Golden State Warriors. Av det mesta att döma får Jonas Jerebko ett par minuter i finalmatcherna också och här gäller det att verkligen njuta av tillfället.

Offensiv match direkt

Toronto Raptors tog sig till final genom att vinna sin konferensfinal mot Millwaukee Bucks med 4-2 i matcher. detta efter en stark run med fyra raka vinster efter förluster i de två inledande matcherna.

Det är offensiven som har varit lagets stora styrka under hela säsongen och det faktum att Toronto Raptors alltså gick över 100 poäng i samtliga (!) sex konferensfinaler säger en hel del om den otroliga nivå som finns i det stjärnspäckade laget.

Golden State Warriors hade sin tuffaste nöt att knäcka i kvartsfinalen mot Houston Rockets, men gick där segrande ur striden efter 118-113 i den sista matchen. I konferensfinalen mot Portland Trail Blazers vann man bekvämt med 4-0 i matcher. Där gick laget alltså över 110 (!) poäng i samtliga matcher. Svindlande siffror.

Jonas Jerebko lär inte spela den största rollen på planen, men när han väl fått chansen har svensken imponerat såväl offensivt som defensivt. Det är en tung, tung pjäs att möta och förhoppningsvis får han en handfull minuter redan natten till fredag när första matchen spelas.

Över 211 poäng (asian handicap) är hur som helst ett kittlande spel med två så offensivt starka lag. Det finns till 1,76 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 211 poäng (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  03:00, fredag 31/5
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo