Speltips inför Tottenham – Norwich 22/1: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2020

Utan Harry Kanes tjänster förlorar Tottenham Hotspur rejält med offensiv slagkraft och det kommer prägla onsdagskvällens match mot Premier League-jumbon Norwich City.

Annons:

Sex matcher har renderat i blott en vinst, omspelet mot Middlesbrough i FA-cupen, och formsvackan blir bara djupare och djupare för José Mourinhos Tottenham. Lördagens Premier League-bortamöte med Watford, som liksom Norwich tampas i botten av serien, var yttest nära att förloras – men en straffsparksmiss signerade motståndarna innebar i alla fall 0-0 och en poäng.

Nu har “Spurs” fått några dagar på sig att ladda om och en trepoängare är de onekligen i behov av inför mötet mot Norwich. Laget har nämligen förlorat mark i tabellen till följd av de dunkla resultaten; nu placerade som åtta, med tre poäng upp till Europaplats och åtta till Champions League-dito.

När en tabelljumbo kommer till London och Tottenham Hotspur Stadium är det självfallet som storfavoriter “Spurs” tar sig an den här bataljen. Detta fastän spelet hackar så och de positiva resultaten varit svårlösta.

Men det är åtminstone ett Norwich City som rätat på ryggen något den senaste tiden och bara förlorat en av deras fem senaste matcher. En av dessa spelades också mot Tottenham, då på hemmaplan, och resultatet där skrevs 2-2 – en match där Harry Kane, som numera är skadelistad, kvitterade under slutfasen.

Färskast i minnet är lördagens 1-0-vinst hemma över AFC Bournemouth – en match de med kniven mot strupen lyckades kamma hem. Före det blev det dock en klar 0-4-förlust när Manchester United besöktes. Här hoppas de, mot en annan storklubb, kunna streta emot desto bättre.

Annons:

Nollade i 3/5 senaste matcherna

Harry Kane är extremt saknad i Tottenham och det har de senaste matcherna verkligen visat på, däribland i 0-0-krysset mot Watford senast. Offensiven har trubbats av totalt och då blir det svårt att vinna matcher i denna konkurrensen. Av de fem senaste matcherna har man blivit nollade i tre och fyra av dessa har underklivit den klassiska 2,5-målslinan.

Kanske kan Norwich utnyttja detta? Vi ser hur som helst framför oss att de ska kunna kämpa emot väl och åtminstone hålla siffrorna nere. Kanske till och med att det kan räcka till poäng.

Fler mål och mer fart och fläkt har det förvisso varit när Norwich spelat på senare tid, men de höll alltså nollan under helgen, i en mycket tillknäppt historia. Här blir det ännu tydligare försvarsfokus och defensiv prägel på matchen.

Under 2,5 mål testas till oddset 2,55 hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål totalt i matchen
Odds: 2,55
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:30, onsdag 22/1
TV: 
Stream: 

 

Annons:


Annons: