Speltips inför Tyskland – Portugal 25/1: Vilka tar femteplatsen?

Simon Pålsson Publicerat: 25 januari 2020

Vilka slutar femma i handbolls-EM i januari 2020? Jo, det ska avgöras mellan Tyskland och Portugal den 25 januari.

Annons:

Handbolls-EM har varit ett spektakel som verkligen lockat fram intressanta matcher och intriger, men som för svensk del varit en stor besvikelse. Som bekant blev det respass redan i mellanrundan och i ärlighetens namn var det aldrig ens nära.

Det har inte blivit bättre stämning efter att Kim Ekdahl du Rietz varit ute och svingat i media – där han menat på att han inte ångrade det faktum att han och några lagkamrater var ute och drack alkohol. Men nog om den grejen, det kan vi tycka vad vi vill om.

Som bekant blev det inte heller någon semifinal för Tyskland, som gick in i turneringen som en av kandidaterna till att gå hela vägen. Till skillnad från Sverige knep man dock tredjeplatsen i sin grupp och ska nu spela match om femtepris.

För motståndet står turneringens överraskning Portugal, som bland annat slog Sverige med tio bollar och som gjorde ett par riktigt fina matcher. Det mesta pekar på att det här kan bli en riktigt intressant historia mellan två lag som gasar.

Annons:

Ingen minns en femma

Mycket kan man säga om handbollens fäbless för att sprida ut placeringsmatcher långt utanför pallen, men det urholkar såklart nerven i matcherna en aning. Det är ingen som minns den som kommer femma i ett mästerskap några år senare. Och inte heller spelarna känner nog samma glöd för matcherna av den här sorten.

Men när det väl ska spelas match – och när spelarna väl vandrar in på Tele 2 Arena – är det såklart vinst som gäller. Inte minst för portugiserna vore det en fin skalp att slå Tyskland och vara Europas femte bästa handbollsland våren 2020.

Men den lite mer avslappnade inställningen till matchen bör sätta en viss prägel på den. Här tror vi att defensiven hamnar i skymundan och att den fina offensiven som båda lagen besitter får närmast fritt spelrum.

Över 54,5 mål spelas till 1,78 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 54,5 mål
Odds: 1,78
Bolag: Unibet
Spelstopp: 16:00, lördag 25/1
TV:  tvtio logo
Stream:  viaplay logo

 
Annons:


Annons: