Speltips inför UFC 232, Jon Jones – Alexander Gustafsson 30/12: Högoddsare i superfajten

Spelbloggare Publicerat: 29 december 2018

Världsmästarbältet i lätt tungvikt står på spel i UFC 232, när svenskstjärnan Alexander Gustafsson får sin returmatch mot Jon Jones. Galan och fajten utspelas under natten mot söndagen, svensk tid.

Annons: ODDSBOOSTAR: Få 50,0 på Jones eller 100,0 på Gustafsson!

Annons:

September 2013 mötte Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Jon Jones i vad som var en de bästa lätt tungviktsmatcherna i inte bara UFC:s historia, utan också den professionella MMA-världens.

Och för er som inte minns, var det en match som Jones Jones plockade hem via domslut – ett domslut som varit omdiskuterat. Gustafsson satt i (relativt) tydligt förarsätet inför den fjärde och femte rundan, men därefter fick Jones in flera fina armbågar, knän och sparkar, vilket alltså räckte till att ta hem fajten.

Jon Jones har under flera års tid varit en av de främsta pound for pound-fighterserna i UFC och vann även viktklassens bälte från Daniel Cormier för cirka ett och ett halv år sedan – en match som sedermera omvandlades till ett no contest-beslut eftersom Jones visats ha otillåtna preparat i kroppen.

Efter den påföljande avstängningen blir det här comebacken och en stor skandal har stått i centrum; att Jon Jones strax före matchen testat positivt för samma anabola steroider, men USADA har menat att det handlar om en restprodukt. Galan har således flyttats från Las Vegas till Los Angeles, där Jones redan har licens, då det inte hade funnits tid för ännu en undersökning.

Gustafsson har efter sitt titelförsök mot DC 2015 bara avverkat två fajter i UFC, båda vunnits, och den senaste var mot Teixeira, som brutalt knockades i den femte ronden. Men i de absoluta toppfajterna har svensken haft det svårare att räcka till. Det här blir exempelvis hans tredje försök på bältet.

Skrällspel på ”The Mauler”

Man får slå fast att mycket är ovisst inför matchen, då varken Jones – av förklarliga skäl – eller Gustafsson varit särskilt aktiva på sistone och statusen runt den förstnämnda är ett hett diskussionsämne. Håller han samma nivå nu?

Det är uppenbart att Jon Jones ska räknas som favorit inför fajten, men kanske inte så pass stora som oddssättarna vill få det till och vi ser helt klart värdet på skrällspelen.

Gustafssons kanske bästa UFC-match i historien var den mot just Jon Jones, för mer än fem år sedan. Den hade mycket väl kunnat vinnas. Små marginaler som avgjorde.

Där kom han inte minst ut starkt i de tre inledande ronderna, visade prov på ett smart fotarbete (som så ofta förr) och träffade Jones med flera tunga släggor till slag. I händerna har han en stor fördel mot sin motståndare.

Matchen kommer mest sannolikt hållas stående under merparten av tiden och om Gustafsson kan hitta rätt avstånd och hålla ett kvickt fotarbete kan han ställa Jon Jones inför problem. Rejäla sådana.

3,30 gånger pengarna på ”The Mauler” tas direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Alexander Gustafsson vinner matchen
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 04:00, söndag 30/12
TV: 
Stream:  viaplay logo