Speltips inför USA – Kanada 4/5: Rivalmöte direkt i VM

Simon Pålsson Publicerat: 1 maj 2018

Connor McDavid är bara en av flera kanadensiska storstjärnor som tar plats i Kanadas trupp till ishockey-VM. Det gör att laget blir självklara favoriter i rivalmötet med USA i premiäromgången av turneringen.

Det vankas tungviktsmöte redan i den första omgången av ishockey-VM, en turnering som det här året spelas på dansk mark. Det är det nya skrytbygget Royal Arena i den danska huvudstaden Köpenhamn som är huvudarena för mästerskapet, dit över 300 000 biljetter redan har sålts. Det blir en folkfest med andra ord.

Publiken som kommer till arenorna lär få njuta av härlig ishockey redan från första stund, inte minst med tanke på vad som faktiskt väntar i matchväg redan inledningsvis. Bland annat får vi se USA och Kanada i ett nordamerikanskt rivalmöte och här gäller det såklart att flexa musklerna tidigt. Båda lagen nämns som kandidater till att plocka guldet, men som brukligt nu för tiden är det Kanada som ses som den självklara favoriten.

Det ändras inte den här gången heller och det beror såklart mycket på den trupp som kanadensarna har med sig. Den består av massvis med NHL-spelare och dessutom spelare av hög kaliber, däribland fixstjärnan Connor McDavid. Han kommer dessutom att agera lagkapten i turneringen och spås få en tung roll i alla avgörande faser.

Kanada är trots allt bättre

Det amerikanska laget består också av idel vassa spelare, men på det hela taget går det inte att blunda för att det är Kanada som har det starkaste laget i turneringen spelare för spelare. Därefter lär Sverige ha goda möjligheter att ses som främsta utmanare till titeln.

Kanada har visserligen haft en tendens att vänta lite innan de växlar upp på allvar i den här typen av turneringar, men med tanke på att det blir allvar direkt då USA väntar i premiären tar vi för givet att kanadensarna är att räkna med från första stund. Den här matchen gäller mer än bara poängen, här står mycket mer på spel. Båda lagen kommer såklart ta sig vidare från gruppspelet, men det skadar inte att sitta i förarsätet redan från början.

Som ni hör tänker vi inte snubbla bort det faktum att Kanada är självklara favoriter. Kanada -1 (asian handicap) spelas därför till 1,72 gånger såsen hos Unibet. Vi får då pengarna tillbaka vid uddamålsseger.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Kanada -1 (asian handicap)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:15, fredag 4/5
TV:   tvtio logo
Stream:   viaplay logo
Läs mer:  za href=”https://www.spelbloggare.se/ishockey-vm-2018-danmark-vara-basta-speltips-och-alla-odds-infor-tre-kronors-matcher/”>Speltips under Ishockey VM 2018 hittar ni här

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: