Speltips inför USA – Tjeckien 17/5: Tuff kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

Tjeckien har gått från klarhet till klarhet under VM-turneringens gruppspelsfas och ska nu försöka störa USA, ett annat starkt lag, när det blivit dags för kvartsfinal i VM 2018.

USA har på många sätt varit ett av turneringens fina utropstecken efter gruppspelet, även fall den uppfattningen fick sig en liten törn i den avslutande gruppspelsmatchen mot Finland. Då förlorade jänkarna plötsligt med hela 6-2 mot ett starkt finskt landslag, som dock sladdat en hel del under gruppspelet.

Dessförinnan såg USA starka ut, men då huvudsakligen mot lättare motstånd. Idel vinster, sex till antalet, varav en förlängningsseger mot Kanada. Därefter stora siffror mot flera blåbärsnationer.

Vad som oroar en aning är lagets oförmåga att dominera matcherna mot lite bättre lag och vanligtvis brukar sådana tendenser inte båda särskilt gott inför ett slutspel. Då finns det nämligen inga lätta motståndare kvar att möta och plötsligt har man inte råd med snedsteg längre. Därför tar USA sig an Tjeckien i egenskap av favoriter, men utan att vara alls säkra på ett avancemang. Lite svåra förutsättningar på förhand faktiskt.

Tjeckien kan hota framåt

Tjeckien är ett annat utropstecken från turneringen och om vi räknar bort den knappa förlusten mot Sverige har laget verkligen imponerat här i VM. Det har blivit segrar mot samtliga förutsom Sverige, vilket då innebär vinster mot Ryssland, Schweiz och Slovakien. Det är inte illa.

Det finns vissa defensiva bekymmer som blir tydliga i svårare matcher, men offensivt finns det oerhörd spets med flera tunga spelare från NHL som verkligen har imponerat. De lär spela en ännu en större roll nu när det gäller på allvar.

Här tycker vi faktiskt att spelbolagen är väldigt snett på det. Det är självklart att Tjeckien har goda möjligheter att skrälla och åtminstone göra målmässigt avtryck i matchen.

Tjeckien över 2 mål (asian handicap) spelas till hela 1,76 gånger såsen hos MrGreen. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt två mål.

  Rygga spelet hos MrGreen – Få 2 x 100 kronor gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Tjeckien över 2 mål (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  MrGreen (2 x 100 kronor gratisspel)
Spelstopp:  16:15, torsdag 17/5
TV:    tvtio logo
Stream:    viaplay logo
Läs mer: Speltips under Ishockey-VM 2018 hittar ni här
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: