Speltips inför Valencia – Real Zaragoza 30/11: Här kommer dolkstöten!

Spelbloggare Publicerat: 29 november 2017

Det borde inte vara mycket snack om saken till returen mellan Valencia och Real Zaragoza i Copa del Rey. Här kommer dolkstöten…

Real Zaragoza – Valencia: 0-2. Det har vi från det inledande mötet och enbart ett mirakel skulle kunna rädda de förstnämnda, som var närmast borträknade redan på förhand.

Lika betryggande som siffrorna antyder var emellertid segern inte. Rodrigo spräckte matchens nolla cirka tio minuter från slutet och Dani Parejo förvaltade förtroendet från 11 meter i de absoluta slutsekunderna. Två sena baljor, i en match som Zaragoza var med bra i innan.

Ett stort diskussionsämne inför cupmatcherna, särskilt i de tidigare rundorna, nu är vi i sextondelsfinalen, brukar vara – motivations- och rotationsfaktorn. Det är just de som brukar sätta prägel på matcherna och få de större pjäserna att falla. Går inte sällan därför att vaska fram skrällvärde.

Och här kan man inte annat än att påstå motivationen vara en betydande faktor – men också för båda parter. Real Zaragoza slirar runt i Segunda División och har till och med hamnat i riskzonen för att trilla ur dito medan Valencia tampas uppe i Primera División-toppen, tätt bakom serieledande Barcelona. Seriespelen först, utan minsta tvekan.

Ska vara klasskillnad

Och då, med två parter som väntas rotera hejvilt i startelvorna, får man titta på bredden i respektive trupper och där slår Valencia Real Zaragoza med hästlängder. Det är bara att jämföra startelvorna i det föregående mötet. Brutal skillnad.

Här står bortalaget inför en jobbig avvägning; när de möter ett så pass mycket bättre motstånd, dessutom på bortaplan och måste hämta in 0-2. Alldeles för hårt kan man inte kliva på, men riskmomenten måste blandas in – särskilt senare i matchen – för att chansen att avancera vidare ska vara intakt.

Addera på detta Zaragozas hemska form, inte minst på bortaplan, där de har 1-6 på de två senaste matcherna, medan Valencia stormar framåt och presterar absolut toppklass i La Liga.

Tror helt enkelt att Valencia sätter in dolkstöten utan att behöva svettas…

Valencia spelas därför med -1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,88 hos Betser. Spelet sitter om de vinner med minst två strutars marginal.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Valencia -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:30, torsdag 30/11
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: