Speltips inför Valencia – Villarreal 26/1: Derbi de la Comunitat

Spelbloggare Publicerat: 26 januari 2019

Derbi de la Comunitat! Det är ett nervkittlande derby mellan Valencia och Villarreal som väntar runt hörnet och polletterna rekommenderar vi investera på målmarknaden. Men i vilken form?

Annons:

Valencia har lyft, ur spelsynpunkt samt i tabellen. Det har till och med blivit aktuella för att plocka en Europaplats, hoppas kunna vända 0-1-uppförsbacken från bortamötet mot Getafe i en av Copa del Rey-kvartsfinalerna och väntar Europa League-slutspel. Där står skotska Celtic för motståndet i den första rundan.

Friktionsfritt snurrar det fortfarande inte på för Valencia, långtifrån, men bättre och bättre ser det ut.

Detsamma kan däremot inte appliceras på rivalen Villarreal, som också varit en av de större pjäserna i den spanska klubbfotbollen under modern tid. Där är det bara mörker, mörker och åter mörker.

Situationen är så pass illa att Villarreal återfinns som nästjumbo och sålunda på en av platserna som innebär nedflyttning. Tänk tanken, det stora fiaskot, om fallet skulle bli som sådant – att de flyttas ned…

Mer kan man såklart inte vänta när så få som tre av 20 seriematcher vunnits under spelåret. Utöver det nio kryss och åtta förluster. 21 mål framåt och 26 bakåt. Förra veckan blev det också respass ur Copa del Rey efter att returen borta mot Espanyol förlorats med 1-3. Nu kan alla krafter investeras i kampen för överlevnad i finrummet. Inte dem överdrivet emot, misstänker vi.

Underspelen har varit lyckade

Sedan 2015 och framåt har åtta derbyn Valencia och Villarreal emellan utspelats. Utfallen har på ett vis varit återkommande; att det brukar bli tätt, målsnålt samt att favoriten – läs: oftast värdskapet – tenderar att falla.

Enbart en av dessa åtta matcher har innehållit över 2,5 mål. Merparten också under 1,5. Detta tror vi kommer upprepas även här.

Gästande Villarreal har varit inblandade i mer öppna och målrika matcher på sistone, kontra under upptakten av spelåret, men här, i ett derby som ofta blir tajt, och när man är så på pass utsatta – backar hemåt och bevakar i första hand?

Valencia har, som nämnt, steppat upp – om än utan att det sprudlar om dem. De lär vara spelförande i afton, men kan få vissa bekymmer att luckra upp motståndarna och deras försvar.

Av LeoVegas får vi 1,90 gånger degen för underspelet på 2,5-målslinan.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 2 000 + 200 kr i unik bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, lördag 26/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.