Speltips inför Vancouver Whitecaps – San Jose Earthquakes 17/5: MLS på schemat

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

San Jose Earthquakes är i stort behov av poäng för att inte halka efter ytterligare i tabellen, men frågan är om matchen mot Vancouver Whitecaps inte blir lite väl tuff i MLS?

När fotbollen i Europa så sakteliga går mot sitt slut är det inte utan att vi tvingas rikta blickarna över Atlanten för att slå en titt på Major League Soccer. Den amerikanska fotbollssäsongen är fortsatt i sin linda, men vad gäller intresse fortsätter MLS verkligen att ta steg.

Detta märks inte minst i ett svenskt perspektiv. Nu kryllar det av spelare som antingen har Sverige i passet eller som har någon form av anknytning till den svenska fotbollen, som Jo-Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem från Malmö FF, som båda numera spelar i Major League Soccer.

Detta gör också att intresset för fotbollen där borta såklart växer även här hemma. Ett lag med tydlig svenskprägel är San Jose Earthquakes, som bygger mycket av sitt spel kring Magnus Eriksson och som tränas av Mikael Stahre. Natten till torsdag svensk tid spelar laget en viktig bortamatch i Kanada, borta mot Vancouver Canucks. Baserat på säsongsinledningen är det här en match med fina förutsättningar att bli underhållande för den som definierar sig som en neutral åskådare.

Ett självklart målspel

Om vi studerar inledningen på säsongen ser vi att det här är två lag som båda lär vara relativt missnöjda då de står på fem förluster vardera. Som vanligt i MLS haltar tabellen ordentligt, varpå det inte är helt lätt att värdera lagens insatser utifrån tabellposition. Vad gäller resultatrad har Whitecaps fyra vinster, två kryss och fem förluster på elva matcher. Vad som oroar är antalet insläppta – hela 20 stycken.

Samma problem har egentligen San Jose Earthquakes, trots att laget alltså har den defensivt starke Mikael Stahre som huvudtränare. 17 insläppta mål på 9 matcher är nästan två insläppta per match och därför är det inte konstigt att laget nu har resultatraden 2-2-5 efter nio spelade. 15 framåt är såklart mer positivt och efter 3-1-vinsten borta mot Minnesota United senast finns det lite positiv energi i laget.

Båda lagen har sin klara svagheter i defensiven och släpper in på tok för lätta mål. Därför bör rimligen nattens möte mellan lagen ha stora chanser att bli målrikt.

Över 2,5 mål spelas till 1,70 gånger hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 2,5 mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:30, torsdag 17/5
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.