Speltips inför Växjö Lakers – Brynäs IF 19/9: Full fart i premiären

Simon Pålsson Publicerat: 19 september 2017

Växjö Lakers och Brynäs IF gör upp i det som har alla förutsättningar att bli en fantastisk SHL-premiär mellan två bra lag. Här riktar vi in oss på ett målspel.

SHL-premiären har så äntligen kommit till Växjö där två lag med guldambitioner gör upp i en spännande match. Växjö Lakers tippas av många som möjliga guldmakare vad det lider, medan Brynäs IF som vanligt är någon form av outsider.

Det här är dessutom två lag som kommer ganska uppvärmda till sin SHL-premiär. Det beror på att båda lagen har varit ute och svingat i Champions Hockey League, där vi också fått se tämligen fin form från båda läger.

Växjö Lakers tog fyra vinster på lika många matcher i sin grupp. Det som sticker ut är lagets fina målskytte. 18 gjorda mål på fyra matcher vittnar om att den offensiva delen minsann har vaknat till liv redan tidigt på säsongen. Märk väl att Växjö Lakers bland annat spelade mot ganska svårspelade Davos i gruppen, varpå resultaten ändå går att läsa in någonting av.

Full fart framåt

Brynäs IF ville inte vara mycket sämre i sitt gruppspel i CHL. Visst, i vårt tyckte var deras grupp bestående av HIFK och Comarch Cracovia aningen svagare än den som Växjö Lakers ställdes mot, men fyra segrar på fyra matcher är åtminstone att göra jobbet. 20 gjorda mål på dessa fyra matcher är inte heller fy skam.

Det som är värt att ta med sig är att laget följt upp CHL-matcherna med två övertygande försäsongsmatcher mot Örebro HK och Mora IK, där det blivit totalt elva mål framåt och två segrar. Detta Brynäs IF blir onekligen att räkna med – den signalen har de varit ivriga med att sända redan under försäsongen.

I en premiär räknar vi med två lag som gärna bjuder upp till dans och trycker plattan i mattan. Med en hel grundserie kvar att spela finns det inte mycket att be för – bara ut och kör. Målmässigt verkar formen dessutom vara på topp.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 1,85 gånger degen hos Nordicbet. Det blir vårt speltips.

Märk väl att du som skruvar upp linan ett snäpp – alltså över 5,5 mål – kan få smått osannolika 2,75 gånger insatsen. Det kan vara värt en mindre insats om du lockas av en tv-peng.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 19/9
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: