Speltips inför Växjö Lakers – Frölunda HC 30/9: Riktig tuppfight

Simon Pålsson Publicerat: 28 september 2017

Här gäller det att flexa musklerna ordentligt inför hockeypubliken. Växjö Lakers och Frölunda HC går in i lördagens drabbning med förhoppningen om att visa sig starkast, bäst och vackrast.

I våra ögon är det här kanske matchen mellan de två största guldkandidaterna. När Växjö Lakers får besök från Göteborg är känslan att vi får se en match mellan två lag som vill spänna musklerna.

Visst, det är inte nu det ska avgöras. Inte på långa vägar är den här matchen avgörande för var SM-guldet hamnar i höst. Å andra sidan kan en fin insats här vara definierande för fortsättningen av säsongen.

Både Växjö Lakers och Frölunda HC har inlett säsongen övertygande – men på olika sätt. Bäst ser det ut för Växjö, som så här fyra matcher in i säsongen ännu inte har förlorat. Laget har å andra sidan bara vunnit med uddamålet fyra gånger om, men det är en styrka i sig. Den där vinnarmentaliteten som präglade laget för ett par säsonger sedan kanske rent av är tillbaka. Klart är i alla fall att Växjö blir att räkna med den här säsongen, det kan säsongsinledningen bekräfta.

Dags att spänna musklerna

Frölunda har å sin sida bara spelat tre matcher och har där en förlust samt två segrar. Vinsterna har faktiskt kommit mot förmodade bottenlag – Karlskrona och Mora – medan förlusten kom borta mot svårspelade Färjestad. Resultatraden i sig är därmed inte särskilt imponerande, men spelet har sett bättre ut. Spelartruppen är nog seriens bästa, speciellt nu när Lias Andersson är bekräftad att återvända till SHL.

Därmed är det här det som får anses som de två klart mest intressanta lagen i serien, tillsammans med Färjestad och HV71 möjligen. Å andra sidan har SHL visat sig vara en öppen historia de senaste säsongerna, så det är verkligen för tidigt att dra några bestämda slutsatser.

Den här matchen blir dock kittlande i många avseenden. Känslan är att båda lagen vill manifestera att de är att räkna med. Det har också blivit lite av ett rivalmöte då båda så tydligt aspirerar på att plocka hem guldet.

I lagens sex senaste möten har vi fått se totalt 43 gjorda mål. Det ger ett snitt på över sju mål per match. Det säger en hel del om vilket ingångsvärde lagen brukar ha till matcherna mot varandra.

Vi tror att de vill spänna musklerna även den här gången.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till smått osannolikt fina 1,89 gånger degen hos Nordicbet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Få 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,89 (Jämför alla odds)
Bolag:  Nordicbet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  18:00, lördag 30/9
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: