Speltips inför Växjö Lakers – Malmö Redhawks 17/3: Tufft läge för skåningarna

Simon Pålsson Publicerat: 15 mars 2017

SHL-kvartsfinalen mellan Växjö Lakers och Malmö Redhawks har alla förutsättningar att bli spännande. Det börjar direkt med en het match i Växjö, där Malmö så sent som för två veckor sedan skördade fina framgångar.

Efter att ha vunnit SHL:s grundserie kliver Växjö Lakers nu in i slutspelet som lite av favoriter till att plocka ännu ett SM-guld. Det första hindret på vägen heter Malmö Redhawks, ett lag som Växjö egentligen ska slå, men som å andra sidan också är väldigt svårberäkneliga.

Tack vare – ja, i det här fallet går det att använda just det uttrycket – att Malmö slutade utanför topp 6 har skåningarna fått spela en extra omgång i SHL-slutspelet. I åttondelsfinalen besegrade man Luleå Hockey med klara 2-0 efter att ha spelat väldigt fin hockey i framförallt första matchen på hemmaplan. Det gör att skåningarna dels är fyllda med självförtroende, men också har ett bra spelmässigt go i laget.

Spelet på hemmaplan är för övrigt en faktor som kan tala för Malmö i matchserien. Växjö kommer att få anstränga sig betänkligt för att besegra laget nere i Skåne. Däremot har Malmö betydligt svårare så fort man ska spela på ovan is, varpå Växjö såklart har en klar fördel som ska spela fyra av sju matcher i den här matchserien på hemmaplan.

Fokus på den första matchen

Hur som helst är det alltså Växjö som är favoriter till att vinna den här matchserien, men laget kommer att få kämpa. Nu väntar ett Malmö som har farten uppe, samtidigt som Växjö inte har spelat match på närmare två veckor. Det säger sig själv att det kan bli en liten krock.

Senast Växjö spelade match var det just Malmö som stod för motståndet. Då vann skåningarna med 4-3 uppe i Växjö. Med andra ord åker Malmö inte bara med gott självförtroende och hockey i benen till den här matchen, de har också mycket goda minnen av att spela just i Växjö. För hemmalagets del handlar det om att komma upp i samma normala, höga standard nu när det gäller som mest.

Vår känsla är att Malmö kommer att utnyttja den fördel de har här. Faktum är tydligt: skåningarna måste vinna minst en match på bortaplan för att ta sig vidare till semifinal. Att då vinna den första matchen känns som ett mycket bra steg på vägen. Därför antar vi att Malmö kliver fram direkt och försöker störa Växjö ordentligt, med ett så energiskt spel som möjligt. Det lär ge någon form av effekt.

Malmö Redhawks över 1,5 mål (inklusive förlängning) spelas till 1,67 gånger pengarna hos Ladbrokes. Vi tror helt enkelt på ett skånskt avtryck här.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks över 1,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, fredag 17/3
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

Den här informationen är tillgänglig i ett senare skede.

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: