Speltips inför Växjö Lakers – Malmö Redhawks 2/4: Revansch att utkräva

Simon Pålsson Publicerat: 1 april 2018

Efter en stark insats mot Frölunda i kvartsfinalen behöver Malmö Redhawks nu kanalisera all energi på både det fysiska och mentala planet inför semifinal ett mot Växjö Lakers.

Nu väntar repris på förra årets SM-kvartsfinal mellan Växjö Lakers och Malmö Redhawks, men den här gången avgörs matchen ett steg längre fram i slutspelet. Semifinalen inleds med den första matchen på måndagskvällen.

På förhand är det självklart att hemmalaget får gälla som favoriter, mycket tack vare hur starka laget såg ut under grundserien. Då vann Växjö Lakers seriens överlägset och klev därmed in till slutspelet som favoriter. Det favoritskapet sitter i även inför semifinalen mot Malmö Redhawks, trots att skåningarna faktiskt slog ut Växjö Lakers förra säsongen.

I kvartsfinalen mot Brynäs gjorde laget jobbet utan att sprudla så där supermycket. 4-1 i matcher vittnar dock om att formen sitter i, men det finns helt klart mer att ta av här. Om Malmö Redhawks inte ska bli ett för stort hinder på väg fram mot SM-guldet behöver Växjö Lakers förmodligen steppa upp något snäpp till, för här blir det garanterat tuffare.

Orkar Malmö Redhawks?

Förra säsongen slog alltså Malmö Redhawks ut Växjö Lakers redan i kvartsfinalen och det var en rejäl knall där och då. Nu gjorde laget en liknande insats när Frölunda slogs ut med 4-2 i matcher i kvartsfinalen. Förra året följde skåningarna upp den mycket starka kvartsfinalen med en betydligt svagare semifinal och förlorade då med 4-1 i matcher mot HV71. Förmodligen var det den mentala biten som spökade lite där.

Frågan är hur laget kan hantera nu? Har skåningarna lärt sig av misstagen från förra säsongen och är nu redo att göra det bättre? Vi får väl hoppas att Malmö Redhawks har lärt sig av sina egna misstag. Konstigt vore väl nästan annars?

Vad vi tänker oss dock är att Malmö Redhawks, som spelar en extremt energifylld ishockey, kan få problem med att rent fysiskt orka ju längre den här matchserien lider. Å andra sidan ska det inte vara ett lika stort problem inledningsvis, för nu borde självförtroendet dessutom vara på topp.

Om matchen blir som Malmö Redhawks vill blir intensiteten hög, men då försvarsspelet är lagets absoluta styrka får matchen gärna bli målsnål. Det tror vi är mycket möjligt.

Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,83 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, måndag 2/4
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: