Speltips inför Växjö Lakers – Malmö Redhawks 6/4: Bisarrt överodds

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2018

Malmö Redhawks kan inte ta sig an fredagens match borta mot Växjö Lakers på annat sätt än med full energi redan från start. Det gör att vi gräver fram ett speciellt speltips inför den tredje SM-semifinalen mellan lagen.

Växjö Lakers har verkligen kopplat ett ordentligt grepp om finalplatsen i semifinalen mot Malmö Redhawks i SM-slutspelet. 2-0 i matcher så här långt och nu match på hemmaplan gör att seriesegrarna från grundserien i princip kan döda spänningen direkt.

Det gör också att Malmö Redhawks har en väldig press på sina axlar inför fredagskvällens match. Efter den tunga förlusten på hemmaplan senast hänger deras slutspelsexistens på en skör tråd och ska det inte kännas som dött lopp redan krävs förmodligen en bortaseger här.

I den första matchen i semifinalen såg skåningarna relativt giftiga ut, men det är tydligt att Växjö Lakers har en högre höjd i sitt lag. Det syns inte minst vad gäller effektiviteten framåt, med flera spetsiga poängspelare. Senast spikade även Fasth igen målet bakåt, vilket var precis vad Växjö Lakers behövde för att helt neutralisera Malmö Redhawks.

En lite annan approach

Inför match tre måste Malmö Redhawks omvärdera sin matchplan något och prova en annan typ av spel. Här gäller det att hitta tillbaka till styrkan med det intensiva spelet med full fart framåt redan i den första perioden, någonting som visade sig vägvinnande i kvartsfinalen mot Frölunda. Det finns inte utrymme för passivitet.

Passande nog är det precis då Malmö Redhawks är som bäst – när de bara tutar och kör hänsynslöst. Med rådande läge, alltså underläge med 2-0 i matcher, finns det inte heller särskilt mycket att förlora. Därför ser vi framför oss ett skånskt bortalag som verkligen trycker plattan i mattan direkt här.

Spelbolagen verkar helt ense om att Växjö Lakers är enorma favoriter till att plocka en tredje vinst här och det känns på många sätt rimligt. Däremot tror vi att Malmö Redhawks har goda möjligheter att störa inledningsvis och där har många spelbolag ett bisarrt högt odds att tillgå.

Malmö Redhawks draw no bet (första perioden) spelas nämligen till hela 3,15 gånger pengarna hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Malmö Redhawks draw no bet (första perioden)
Odds:  3,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  19:30, fredag 6/4
TV:   cmoresport logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: