Speltips inför Växjö Lakers – Skellefteå 17/4: Första matchen i SM-finalen

Simon Pålsson Publicerat: 17 april 2018

Efter en lång säsong ska det äntligen avgöras på riktigt i SM-slutspelet. SHL har kommit fram till sin SM-final och där är det Växjö Lakers och Skellefteå AIK som ska dansa.
SUPERODDS: Få 8,0 på Växjö eller 16,0 på Skellefteå som ny kund hos Betfair! Klicka här för att ta del av kampanjen!

Det var på tok för många som valde att räkna bort Skellefteå när vi gick in i vårens SM-slutspel i den svenska ishockeyn. Efter en småskakig säsong i grundserien och en tabellplacering som inte direkt skrämde i förhållande till flera av konkurrenterna var det lätt att fokusera på andra lag.

Men Skellefteå har åter visat att gammal fortsatt är äldst, då i bemärkelsen att rutinen minsann spelar roll. Alldeles uppenbart passar det den norrländska klubben väldigt bra att spela den mer kamp- och intensitetsinriktade slutspelshockeyn. Då kommer flera av lagets nyckelspelare ännu mer till sin rätt.

Vidare går det inte att blunda för det faktum att lagets stjärnspäckade förstakedja har steppat upp när det behövs och med det i åtanke är det inte konstigt att laget nu är framme vid en final. 4-2 både i kvartsfinalen mot Färjestad och mot topplaget Djurgården är ett bevisar på den höjd som fortsatt finns i Skellefteå och som måste till för att laget nu ska kunna störa Växjö Lakers.

En intensiv start på finalen

Växjö Lakers har seglat fram både genom grundserien och slutspelet som ligans absolut bästa lag. Det finns en spets här som inget annat lag är i närheten av och när det väl stämmer så stämmer det ordentligt för laget. Å andra sidan har de fortsatt inte riktigt ställs på prov, utan har haft en bekväm resa fram till finalen.

Det är såklart både en fördel och en nackdel. Det positiva i sammanhanget är att laget nu kommer utvilade till finalen, efter blott nio (!) slutspelsmatcher sett över både kvartsfinalen mot Brynäs och semifinalen mot Malmö Redhawks. Det säger sig själv att det är positivt, inte minst långsiktigt, att ha lite mer kräm kvar i benen.

Det negativa är att laget inte riktigt fått upp flåset och inte behövt visa sig från sin bästa sida. Nu räknar vi iskallt med ett mer intensivt, mer svårhanterligt och ett allmänt bättre motstånd i finalen. Skellefteå har – hur man än vrider och vänder på det – gjort ett bra slutspel och är inte enkla att utmanövrera.

Vi tror dessutom att laget kliver in stenhårt i den första matchen och verkligen försöker gå på knock. Det talar för en öppen historia med många mål.

Över 4,5 mål (ordinarie tid) spelas därför till 1,80 gånger såsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, tisdag 17/4
TV:    tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: