Speltips inför Växjö Lakers – Skellefteå 21/4: Spiken i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 19 april 2018

SM-finalen har verkligen börjat ensidigt och visst känns det osannolikt att det plötsligt ska bli spännande? Då måste Skellefteå AIK verkligen vakna i lördagens tredje match mot Växjö Lakers i SHL-slutspelets sista matchserie.

Vad är det egentligen som händer i SM-finalen?

Den frågan är det nog många som har ställt sig på sistone och visst förtjänar den ett vettigt svar? Växjö Lakers var visserligen enorma favoriter inför slutspelet, men att det skulle bli så här enkelt förvånar nog många. 11-0 efter två möten med Skellefteå vittnar om den klasskillnad vi har anat hela säsongen.

Vad som är desto mer deppigt är att norrlänningarna inte riktigt har givit sig själva chansen så här långt. I det första mötet, som alltså slutade hela 7-0 nere i Växjö, var gästerna aldrig ens nära och någon spänning fick vi aldrig se. I match två, när laget skulle repa mod och utnyttja hemmapubliken till sin fördel, kändes laget tafatta och helt oinspirerade. Dessutom helt utan spets.

Det finns bara ett spel

Växjö Lakers må vara ett lag med en spets som alla andra svenska lag saknar för tillfället. Det finns så många spelare som sticker ut och som kan göra både mål, assist och skapa lägen till andra genom en intensiv skridskoåkning. Det finns liksom ingen tid att vila mot laget, varpå de blir så oerhört svårslagna.

Å andra sidan är det SM-final och Skellefteå är inte närmare än så här. Under hela slutspelet – när laget verkligen steppat upp och visat sig så där svårslagna som bara riktigt tunga lag kan vara – har laget hittat tillbaka till sin fina slutspelshockey som varit framgångsrik under många säsonger på 2010-talet. Men när laget nu är framme vid final blir det som så många gånger förr. De når inte hela vägen.

Det ska väldigt mycket till om det ska bli spänning i den här matchserien då Växjö Lakers nu har chansen att slå in spiken i kistan när det tredje mötet väntar på hemmaplan. En vinst här och det hela känns helt dött.

Med tanke på hur matcherna har sett ut hittills går det inte att spela på något annat sätt än enligt följande. Växjö Lakers -1,5 ger 1,98 gånger såsen hos Ohmbet och det tackar vi för.

  Rygga spelet hos Ohmbet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Växjö Lakers -1,5
Odds:  1,98 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ohmbet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:15, lördag 21/4
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: