Speltips inför Vegas Golden Knights – Los Angeles Kings 12/4: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2018

Vegas Golden Knights kliver in i slutspelet som en skön liten outsider, men laget behöver hitta tillbaka till höstformen redan i första mötet med Los Angeles Kings.

Äntligen dags för den första slutspelsnatten på andra sidan Atlanten. NHL går in i sin mest kritiska fas och det är nu det blir verkligt spännande. Nu är det lönt att ställa klockan, vrida om dygnet och förstöra sina svenska morgnar.

Vårt fokus den första natten hamnar på mötet mellan slutspelsnykomlingen Vegas Golden Knights och Los Angeles Kings. I egenskap av lag med wildcard, nu pratar vi om Kings, är det klart att bortalaget är outsider inför både match ett och hela matchserien. Det känns som att Golden Knights mycket väl kan ta den här matchserien enkelt, men då måste man hitta tillbaka till det fina spelet från i vintras/höstas.

Det här blir inte minst talande när vi studerar lagens inbördes statistik, där Golden Knights vann båda mötena under hösten, men där Kings lyckades vinna båda matcherna i februari månad. Det var dock när Golden Knights var som klart svagast rent formmässigt.

Rakt spel hämtas

Under slutet på säsongen såg Golden Knights åter lite bättre ut, även fall förlusten med 7-1 i avslutningsmatchen borta mot Calgary Flames inte direkt gav sköna vibbar inför slutspelet. På det hela taget var mars dock en fullt godkänd månad och känslan är att ett Golden Knights som varit slutspelsklart länge snarare har alstrat sin energi för att vara redo här och nu.

Kings å sin sida har varit lite upp och ner under egentligen hela säsongen, men det är tydligt att laget inte riktigt har samma höjd som Golden Knights.

David Perron och Jonathan Marchessault är lätt osäkra till spel för hemmalagets del. Båda spelarna kommer att testas sent inpå matchstart, men väntas trots allt finnas med. Värre är det med Luca Sbisa, som är desto mer osäker. Den som garanterat är borta i Golden Knights är backen Clayton Stoner.

Jake Muzzin, Alex Lafallo och Torrey Mitchell är samtliga osäkra kort för gästernas del och det är högst tveksamt om de finns med i den första matchen. Derek Forbort är garanterat borta med en underkroppsskada och det är oklart huruvida han kommer att finnas med i den här matchserien.

Det raka spelet på hemmalaget lockar här och synas till 2,30 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Vegas Golden Knights vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Unik: Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  04:00, torsdag 12/4
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: