Speltips inför Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 17/5: Äntligen hemmamatch

Simon Pålsson Publicerat: 15 maj 2018

Alla blickar riktas mot Nevadas öken natten till torsdag svensk tid när Vegas Golden Knights för första gången någonsin spelar konferensfinal på hemmaplan, nu mot Winnipeg Jets.

Precis som vi hade på känn kunde Vegas Golden Knights rädda upp underläget mot Winnipeg Jets och laget replikerade efter förlusten i den första konferensfinalen på bästa sätt genom att bortaslå Jets på andra försöket. Det gör att vi nu har 1-1 i matcher efter två spelade omgångar.

Därmed tar lagen också resan till Nevada och Vegas, där det nu växlas upp i den här matchserien. Vegas Golden Knights får för första gången i sin mycket korta historia spela en konferensfinal på hemmaplan och det är en möjlighet vi förmodar att laget gärna tar till vara på. På förhand har vi en ganska given uppfattning om hur den här matchen kommer att arta sig och vad som går att förvänta sig av matchbilden.

På hemmaplan är Vegas Golden Knights nämligen ett otroligt offensivt lag, som gärna sköljer över sina motståndare och som låter sin offensiva spelare sättas i arbete så mycket det bara går. I matchserien mot San Jose Sharks gjorde laget sju, tre och fem mål i de tre matcherna som spelades på hemmas och samtliga matcherna slutade minst sju mål. Det är ingen slump.

Ett överspel känns givet

Winnipeg Jets är också ett starkt offensivt lag och gjorde sig kända som ett målglatt lag under grundserien. Ser vi till slutspelet har laget fortsatt att ösa in mål, även fall spelet haft en tendens att gå i lås i vissa matcher. Då har laget dock snabbt hoppat tillbaka in i det målglada spåret i matchen efter.

En sådan match var förmodligen det senaste mötet, där Winnipeg Jets gick av isen efter 60 spelade minuter med endast ett gjort mål framåt. Samtidigt släppte laget in tre mål och spelade en på hela taget mer målsnål historia än vanligt. Därför tänker vi oss en motreaktion i mötet natten till torsdag svensk tid.

David Perron spelar troligen matchen, men är aningen osäker efter sjukdom. William Carrier och Clayton Stoner ser ut att missa. Hos bortalaget är Dmitry Kulikov den enda spelare som fortsatt är otillgänglig.

Det finns mycket som talar för mål här. Golden Knights spelar äntligen på hemmaplan, Jets är på jakt efter att göra mål igen och lagen är i grunden offensivt enormt starka. Över 5,5 mål spelas därför till 1,95 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Över 5,5 mål
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:   Bethard (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  03:00, torsdag 17/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: