Speltips inför Washington Capitals – Dallas Stars 7/3: Tänk på historiken

Simon Pålsson Publicerat: 6 mars 2017

NHL står på schemat även den här natten. Washington Capitals får besök av Dallas Stars i en match mellan toppen och botten i den totala NHL-tabellen.

Washington Capitals ångar på i toppen av NHL-tabellen och går mot att plocka hem en serievinst inför det viktiga slutspelet. Laget har fem poäng till godo på närmaste konkurrent – Minnesota Wild – men har spelat en match mer.

Det kan fortfarande hända en hel del, men slutspelskontraktet är klart och det lär bli aningen svårare att motivera spelarna inför avslutningen på grundserien. Det är i slutspelet det verkligen gäller och det är där energin måste kanaliseras.

Natten till tisdag svensk tid får Capitals besök av Dallas Stars. Det forna topplaget harvar omkring i bottenskiktet av tabellen och ser ut att ha det väldigt svårt generellt sett. Med tanke på att tabellen är så pass jämn som den trots allt är lever slutspelsdrömmen, men den är i ärlighetens namn tämligen avslagen.

Ett skrällspel till 4,60 hämtas

Vad som är extra intressant inför just den här matchen är att Capitals faktiskt är lite av Stars drömmotståndare. Trots att Capitals alltså prenumererat på en topplacering i NHL har Stars konsekvent haft tämligen enkelt för laget – i många säsonger nu.

På de åtta senaste säsongerna har Stars bara förlorat en gång mot Capitals, det i höstas på hemmaplan. Det var dessutom efter förlängning, så Stars gick inte poänglösa av isen.

Varför det är så här är svårt att sätta fingret på, men bevisligen finns det någonting i Stars som är effektivt för att neutralisera Capitals. Frågan är om det finns kvar inför den här matchen? Det går åtminstone inte att blunda för.

Trots den brutala inbördes statistik som finns mellan lagen har spelbolagen målat upp Capitals som enorma favoriter. Det raka spelet på hemmalaget är nere på så låga nivåer som 1,53 hos William Hill. Vi flämtar.

Känslan är att matchen blir jämn, att Stars stretar emot. Formen talar för Capitals, tabelläget likaså, men det går inte att blunda för lagens historik. William Hill bjuder till rejält på en annan marknad och det kan vi inte blunda för.

X (oavgjort efter full tid) till 4,60 gånger pengarna är på tok för högt. Där sätter vi vår tv-peng. Just med tanke på att Capitals trots allt ska vara bättre är den typen av spel mer intressant, då eventuell utbetalning väger upp för osäkerheten. Som skrällspel beträffat är värdet dock mycket bra.

Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: X (Oavgjort efter full tid)
Odds: 4,60 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, tisdag 7/3
TV: viasathockey logo (TV-tablå)
Stream: viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: