Speltips inför Washington Capitals – New Jersey Devils 3/3: Varför krångla till det?

Simon Pålsson Publicerat: 2 mars 2017

NHL-natten till fredag är fullspäckad med intressanta matcher från andra sidan Atlanten. Fokus hamnar på den i Washington, där hemmalaget Capitals får besök av ett formsvagt New Jersey Devils.

Medvind. Både klubben och laget Washington Capitals befinner sig verkligen i ett behagligt tillstånd för närvarande. Först och främst ligger Capitals i topp av den totala NHL-tabellen, med 91 inspelade poäng så här långt.

Det innebär att Capitals är så gott som helt säkra för slutspel och om poängskörden fortsätter i liknande takt kommer de dessutom att ha ett mycket gynnsamt utgångsläge när slutspelsträdet ska ritas upp. Märk väl att formen inte heller är fy skam. Laget har i för sig tre förluster på de sex senaste, men har på det stora hela radat upp vinster under inledningen på 2017. Det finns ingen som helst anledning till oro här inte.

Medvinden tilltog i styrka för några dagar sedan, när klubben landade ett tungt nyförvärv i form av försvararen Kevin Shattenkirk från St Louis Blues. Det blev en förhållandevis dyr historia – Zach Sanford, Brad Malone och ett val i förstarundan i kommande draft landade i St Louis Blues fickor – men det är också ett riktigt statement till värvning. Capitals rustar onekligen upp. Den stjärnspäckade offensiven – den behöver i ärlighetens namn inte ens röras – backas nu upp av en mer profilstark försvarslinje tack vare att Kevin Shattenkirk anlänt.

Rakt spel hämtas från matchen

Hur som helst återstår det en hel drös med omgångar innan det är dags för slutspel och nu handlar allt om att vässa form, sätta spelet och få in bland annat Kevin Shattenkirk i laget. Washington Capitals gäller som solklara favoriter när laget nu får besök av New Jersey Devils, inte minst då Capitals visat sig extremt starka på hemmaplan under säsongen.

Om tillståndet just nu är medvind för Capitals är verkligheten en annan för Devils, ett lag som visserligen haft det lite lättare på sistone. Fem förluster på de sex senaste matcherna vittnar i för sig om en bristande kvalité, men laget har varit bra med i ett par av matcherna och har under början av februari skrapat ihop ett par fina resultat. Tabelläget är å andra sidan en dyster läsning och för att det ska bli slutspel krävs en ordentligt uppryckning under de kommande två månaderna.

Brooks Orpik och T.J. Oshie är osäkra till spel till följd av skador, medan Andre Burakovsky garanterat missar matchen. Den farliga forwarden har problem med ena handen och lär inte vara i spel på ett par veckor. Just i anfallsleden finns det mycket att hämta i det här laget, så det bör inte vara några problem att hantera ett sådant avbräck. För gästernas del är Marc Savard, Pavel Zacha och Jacob Josefson indisponibla på grund av diverse skador.

Det går inte att blunda för var favoritskapet ligger inför den här matchen. Capitals är helt enkelt bättre, mer formstarka och har fördelen av att lira på hemmaplan. Det raka spelet på hemmalaget spelas till 1,75 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 3/1
TV:   viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: