Speltips inför Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 27/4: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 26 april 2018

Oerhört jämnt är ledorden inför mötet mellan Washington Capitals och Pittsburgh Penguins i den andra slutspelsrundan i Stanley Cup. Två offensivt mycket starka och spetsiga lag gör upp i en förmodat jämn matchserie.

Det går verkligen inte att klaga på matcherna som väntar i NHL-slutspelet, där slutspelsrunda två ser ut att bli väldigt tät och jämn på många håll så här på förhand. Washington Capitals och Pittsburgh Penguins gör upp i ett stjärnspäckat möte som har alla förutsättningar att gå till åtminstone sex matcher.

Om vi ser till inledningen på Stanley Cup-slutspelet har båda lagen haft lite problem och värst var det för Washington Capitals som var direkt illa ute mot Columbus Blue Jackets. Som så många gånger förr såg laget lite krampaktiga ut när det väl drog ihop sig och det oroar inte minst inför fortsättningen. Trots ett oerhört stjärnspäckad offensiv finns det många frågetecken kvar att reda ut.

Blue Jackets tog hur som helst ledningen med 2-0, men därefter kunde Capitals ta sig i kragen, täta till försvaret, kötta på offensivt och vinna fyra raka. Förmodligen går det inte att komma undan det faktum att laget behöver ha en väldigt spetsig offensiv för att ta sig långt här. Det är helt enkelt deras styrka och vapen.

Liten, liten edge

Pittsburgh Penguins vann också sin matchserie med 4-2 i matcher, men då mot Philadelphia Flyers. På förhand kändes Penguins som väldigt klara favoriter och det handlade egentligen bara om laget skulle kunna orka leva upp till förväntningarna.

7-0 i det första mötet var en rejäl käftsmäll, men Flyers studsade tillbaka och kunde kvittera till 1-1. Därefter var det aldrig riktigt spännande, utan det kändes som att Penguins trots allt var ett par nummer för stora offensivt. Precis som för Capitals är det oerhört tydligt att offensiven är ledande i Penguins potentiella framgångar och fungerar inte den är plan b inte särskilt effektiv.

Andre Burakovsky är inte med för Capitals del, men i övrigt kan hemmalaget sätta bästa möjliga lag på banan. Penguins kan sakna både Carl Hagelin och Evgeni Malkin, men båda spelarna ska testas sent och finns förhoppningsvis med i matchtruppen redan i det första mötet. Det vore förödande tapp för gästerna.

Här ser vi en liten edge för hemmalagets del och tror att de öppnar starkast. Washington Capitals draw no bet spelas till 1,91 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 omsättningsfria kronor i fickan!

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals draw no bet
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  Matchtid inte bekräftad. 
TV:   Info kommer senare.
Stream:   viaplay logo

 

Uppdateras senare…

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

Uppdateras senare…