Speltips inför Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 29/4: Press på hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2018

Washington Capitals gör upp med Pittsburgh Penguins i det andra slutspelsmötet mellan lagen och här råder det ingen som helst tvekan om att pressen ligger på hemmalaget, som behöver en vinst i Stanley Cup-slutspelet.

Det blev en riktig käftsmäll för Washington Capitals i det första slutspelsmötet med Pittsburgh Penguins i den andra rundan av Stanley Cup-slutspelet. Trots hemmaplan förlorade laget med uddamålet och hamnar omedelbart i jagande position i matchserien.

Därmed är pressen utan tvekan på hemmalaget inför match två, där Washington Capitals alltså åter spelar inför sin hemmapublik. Det går inte att blunda för hur förödande det vore att förlora även den här matchen, då laget plötsligt behöver åka till Pittsburgh med 0-2 i matcher.

På det hela taget är det här två väldigt jämna lag och såvida Pittsburgh Penguins inte fortsätter att ha viss edge kan den här matchen gå till hela sju matcher. För att det ska vara ett rimligt scenario krävs dock hemmavinst i söndagens match och med tanke på den kvalité som Washington Capitals vanligtvis besitter känns det inte det minsta osannolikt.

Andra gången gillt

Ser vi till grundserien var matcherna mellan lagen ofta väldigt jämna och på fyra möten lyckades de båda vinna två var. Det känns som en indikation på vad som väntar i den här matchserien. Förra säsongen möttes lag också i slutspelet och då vann Penguins efter sju täta matcher. Ytterligare en sak som pekar på en lång matchserie alltså.

Inför söndagens möte ser Evgeni Malin och Carl Hagelin båda ut att missa matchen för gästernas del. Där kan vi snacka två riktigt tunga tapp. I hemmalaget är Andre Burakovsky fortsatt otillgänglig på grund av en överkroppsskada och i skrivande stund är det oklart när han kan tänkas göra comeback.

Hur som helst litar vi blint på att hemmalaget kliver ut med full intensitet i den här matchen och då redan från första stund. Det är dags att kvittera till 1-1 i matcher nu.

Washington Capitals draw no bet spelas till 1,88 gånger såsen hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – 100 kronor omsättningsfritt!

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals draw no bet
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser (100 kronor omsättningsfritt)
Spelstopp:  21:00, söndag 29/4
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: