Speltips inför Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 22/5: Kritiskt läge

Simon Pålsson Publicerat: 21 maj 2018

Washington Capitals har tappat en 2-0-ledning i konferensfinalen mot Tampa Bay Lightning och måste nu vinna för att drömmen om Stanley Cup-titeln fortfarande ska leva. Game 6 coming up.

Washington Capitals är på väg att göra samma sak igen. Nu har vi nästan tappat räkningen på vilken gång i ordningen det är som laget snubblar bort sig från ett slutspel, trots sitt stjärnspäckade lag och sitt många gånger extremt vägvinnande spel?

Efter två matcher mot Tampa Bay Lightning i konferensfinalen hade Capitals gått upp till 2-0 i matcher och då såg allting minst sagt lovande ut. Laget hade en härlig effektivitet i offensiven och såg totalt orädda ut. Det är bra egenskaper att ha med sig när det ska spelas avgörande matcher.

Därefter har laget dock spelat tre matcher utan vinst och plötsligt har en 2-0-ledning blivit ett underläge med 3-2, bland annat tack vare två förluster på hemmaplan. En riktig genomklappning är med andra ord på väg att ske och nu måste laget verkligen hitta tillbaka, inför sin hemmapublik, för att drömmen om Stanley Cup inte ska vara död – IGEN.

Äntligen en hemmavinst

Vad som är direkt oroande är alltså att Washington Capitals inte lyckades förvalta sin 2-0-ledning i matcher – trots två matcher på hemmaplan. Det är ingen hemlighet att det är en tydlig fördel, inte minst i slutspelssammanhang. Å andra sidan är skillnaden mellan lagen inte så pass stor att det gör det omöjligt för gästerna.

Med rådande utgångsläge är det dock Washington Capitals som helt och fullt har pressen på sina axlar. Tampa Bay Lightning – som verkligen har rest sig på ett imponerande sätt – har två möjligheter att säkra en plats i finalen, varav en på hemmaplan om två dagar.

Det finns inga skador i hemmalaget, medan gästerna troligen får klara sig utan Adam Erne.

Här tror vi att vi står inför en avgörande Game 7. Det borde bli så, rent logiskt, med tanke på hur jämna lagen har varit. Lite poetisk rättvisa hade inte skadat. Capitals bör också resa sig nu när det behövs som mest.

Washington Capitals +0.0 (asian handicap) spelas till 1,84 gånger såsen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals +0.0 (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  02:00, tisdag 22/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: