Speltips inför Watford – Manchester City 16/9: Specialspel i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 16 september 2017

När formstarka Watford och ännu mer formstarka Manchester City gör upp i ett intressant Premier League-möte på lördagseftermiddagen passar vi på att lägga in lite deg på ett specialspel.

Efter en offensivt lite oförlöst inledning på säsongen har det verkligen rasslat till i Manchester Citys offensiv i de två senaste matcherna. Totalt 9-0 mot Liverpool och Feyenoord gör att laget verkligen har ett fint självförtroende inför vad som komma skall. Nu väntar match mot Watford på bortaplan i ligaspelet.

Det ska dock sägas att laget kommer till den här matchen utan någon större vila. Efter resan hem från Holland efter onsdagskvällens match i Champions League har det bara blivit två spelfria dagar, varpå spelarna säkert kan ha resan och matchen i benen.

Det gör att Pep Guardiola kan tänkas rotera lite i laget, samtidigt som det finns viss risk för att den mentala biten inte är helt hundra. Det kan straffa sig mot ett farligt Watford, som har visat sig sylvassa i kontringsspelet med flera snabba spelare i offensiven.

Vincent Kompany och Ilkay Gündogan väntas avstå matchen för gästernas del. Raheem Sterling gör återkomst i matchtruppen efter sin avstängning och väntas starta.

Watford kan hota gång på gång

Watford var av många nederlagstippade inför den här säsongen, men laget har imponerat stort under säsongsinledning. Fyra matcher in i ligaspelet har Watford ännu inte förlorat. De två bortavinsterna mot Southampton och Bournemouth sticker ut. Visst, laget har haft ett ganska enkelt schema bortsett från hemmapremiären mot Liverpool, men det här är inget lag man kör över hur som helst.

Inför den här matchen får hemmalaget klara sig utan en drös spelare. Tommie Hoban, Younes Kaboul, Craig Cathcart, Sebastian Prödl och Miguel Britos missar matchen. Mauro Zarate och Roberto Pereyra är osäkra, medan Kiko Femenia och Brice Dja Djedje ska testas på matchdagen.

Det finns dock fortfarande spets i offensiven. Känslan är att hemmalaget låter gästerna krypa upp för att kunna ställa om så snabbt som möjligt. Där kan Watford såra Manchester City.

Här har vi lokaliserat ett litet specialspel. Det snabba kontringsspelet och Manchester Citys långsamma backlinje kan bli en intressant kombo.

Manchester City första gula kortet spelas till 2,20 gånger degen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Manchester City första kort
Odds:   2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 16/9

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: