Speltips inför Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 13/5: Bra slagläge

Simon Pålsson Publicerat: 10 maj 2018

Snart ska det avgöras i NHL-slutspelet och det som väntar först är en intensiv matchserie mellan Vegas Golden Knights och Winnipeg Jets, där gästerna har fördelen av att ha fått vila några dagar extra.

Nu börjar det bli allvar i NHL-slutspelet där det snart bara återstår en sista avgörande final i Stanley Cup. Först ska det avgöras vilka lag som tar sig dit, där det på västra sidan kommer att bli antingen Winnipeg Jets eller Vegas Golden Knights.

Mycket går att säga om Vegas Golden Knights och deras debutsäsong i dessa sammanhang, men vilken makalös prestation det här är ändå. Att bygga ett lag på nolltid, dominera under stora delar av grundserien och sedan ändå hitta stabiliteten när allting ska avgöras är väldigt imponerande. Många spelare har dessutom varit starka under hela säsongen, däribland William Karlsson som fått oerhörd utväxling i sitt nya lag.

Därför är det också ett Vegas Golden Knights med oerhört självförtroende som kliver in i matchserien mot Winnipeg Jets med start natten till söndag. Efter en knapp veckas vila lär det också vara utvilade spelare som tar resan till Winnipeg för det första mötet.

Gästerna gör målmässigt avtryck

Efter att ha vunnit sin serie mot San José Sharks i sex matcher har Golden Knights fått vila sedan den 7 maj och kommer därmed relativt utvilade till matchen. Det går att jämföra med Winnipeg Jtes, vars tuffa matchserie mot Nashville Predators gick till en sjunde och avgörande match. Nu avslutade laget tack och lov på hemmaplan, men får bara någon dags vila i benen innan det är dags igen. Det är självklart en fördel för gästande Golden Knights, vars kroppar och huvd förmodligen är väldigt spelsugna just nu.

Det som varit framgångsreceptet för Golden Knights hela säsongen har varit intensiteten i anfallsspelet och vi förutsätter att de fortsätter på samma visa. Det är offensiven som är bärande och som är vägledande. Därför räknar vi med ett målmässigt avtryck från gästerna.

William Carrier är osäker till spel och Clayton Stoner missar för gästerna. I hemmalaget är Dimitry Kulikov ryggskadad.

Vegas Golden Knights över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 1,80 gånger såsen hos Ladbrokes.

  Rygga spelet hos Ladbrokes – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Vegas Golden Knights över 2,5 (inklusive övertid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  01:00, söndag 13/5
TV:   viasathockey logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: