Speltips, Inter – Celtic 26/2: 3-3 senast – målfest igen?

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2015

inter celtic 26/2John Guidetti blev matchhjälte för Celtic i det första mötet av två mot Inter när han tryckte in 3-3-målet i slutsekunderna på Celtic Park. Dubbelmötet lever således, även om Inter alltjämt är stora favoriter att avancera vidare till EL-kvartsfinalen. Avgörandet kommer på anrika San Siro och vi ställer oss frågan om vi får skåda en lika härlig målfest även där?

Fem mål i första halvlek och en mängd misstag – inte främst från Celtickeepern Craig Gordon. Den värsta bjudningen gjorde han i den 45:e matchminuten när han tappade ut en tillsynes enkel boll till Rodrigo Palacio som följaktligen ställdes framför öppet mål och enkelt rullade in bollen i nätmaskorna.

Spännande och underhållande 90 minuter var det absolut, men själva kvalitén på matchen var under all möjlig kritik. Baserat på lagens insatser, känns det knappast som att någon av dem ska vara speciellt heta kandidater till att få lyfta Europa League-pokalen i slutet av maj.

Spelbolagen värderar Inters chans att avancera till hela 82% och oddset på dem är 1,17x – på Celtic, 5,50x. 1×2-marknaden ser ut som följer: 1,60-4,20-6,50.

Kommer från varsin seger

Celtics Jason Denayer har med sina känningar kämpat mot tiden – och ser ut att ha vunnit den fajten. Den talangfulla försvararen från Belgien har fått tummen upp för att spela. Han gjorde förvisso ingen supermatch på Celtic Park, men är en viktig kugge i mittförsvaret.

Inter har sedan tidigare en del långtidsskadade spelare och nu frågetecken över Marco Andreolli och Danilo D’Ambrosio.

Båda lagen har hunnit med en seriematch vardera sedan sist. Inter vann med 2-1 borta mot Cagliari, trots att en del ordinarie spelare – Shaqiri och Palacio till exempel – vilades. Celtic krossade Hamilton Academical med 4-0 och svenske U21-stjärnan John Guidetti hamnade återigen i målprotokollet.

Nästan dubbla pengarna för BLGM

Vårt spel från Celtic Park – Inter att vinna ”hörnmatchen”– satt utan större problem till fina 2,38x. Vi hoppas kunna leverera vidare gröna siffror – nu på målmarknaden. Vi får se om spelformen konserverats.

Celtic vet att de med all sannolikhet måste vinna för att avancera vidare. Oavgjort räcker inte, såvida det inte blir 3-3, 4-4 eller ännu större siffror och den sannolikheten är mycket liten. De måste jaga ett mål direkt och det kan Inter, som har kvalitéer i omställningsspelet, utnyttja.

Inter har sin ordinare keeper, Handanovic, borta och ersättande Carrizo såg lite ringrostig ut mot Cagliari. Samtidigt har John Guidetti vaknat till liv och det betyder mycket för Celtic.

Lär inte bli lika målrikt som senast, men mål åt båda håll tror jag absolut att vi kommer få se. 1,95x för BLGM – ja blir alltså torsdagens spel från San Siro.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Inter 1,60 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Celtic 6,50 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,00 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,85 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 26/2
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson