Speltips, Inter – Milan 13/9: Derbydags!

Spelbloggare Publicerat: 13 september 2015

Milanoderbyt mellan Inter och Milan avslutar veckan och det är ett möte som mer eller mindre alltid blir målsnålt. Underspelet nära till hands?

Fiasko, efter fiasko, efter fiasko. Är inte Milan med och fajtas i toppen räknas det som ett fiasko, oavsett vilken kvalité truppen håller; historien är av stor betydelse. Förra året blev det en anonym tiondeplats – och inför detta spelår har gubbarna i ledningen spenderat en del och visst känns truppen vassare. Räcker för toppen? Osäkert.

Roligt började det inte heller. Efter att ha drabbats av ett rött kort i den första halvleken i premiären mot Fiorentina fick den till slut bockas av som en 0-2-torsk. Tufft – men en liten revansch fick man ändå nu senast; 2-1 skrevs vinstsiffrorna hemma mot Empoli. Ska nämnas att vinsten var allt annat än skriven i sten.

Även Inter misslyckades fatalt förra spelåret och landade, trots att man på pappret har en stark trupp, på åttondeplatsen – en bra bit från Europabiljetterna. Finns massvis av kvalité; handlar bara om att få ut maximalt. Haft ett okej transferfönster och att man kommer studsa uppåt åtminstone ett par platser ser jag som givet. Titelkandidat till och med.

Att man inte ska räknas bort har man gjort klart för sina konkurrenter. Inte stått inför någon jättetuff uppgift ännu, men sex pinnar av sex möjliga är förstås starkt; uddamålsvinster har det blivit mot Atalanta och Carpi. Dessa har dock suttit en bra bit inne och de avgörande målen kommit så sent som i den 93:e respektive 88:e minuten.

Tätt och jämnt

Nu – derby: slaget om Milano. Tätt och jämnt blir det alltid mellan dessa storrivaler – fysisk kamp och inte så mycket till skönspel. Inte är det engångsföreteelser; matchbilderna är ofta närmast identiska, trots att lagen förändras.

Bara att titta på de senaste resultaten: 1-0, 0-0, 1-1, 1-0, 1-0, 1-1, 0-1. Målsnålt var ordet. Själva händelserna runtom matcherna – fansens prestationer – är ofta mer intressanta än det som händer på planen.

Tror det är rätt klart för båda sidorna vilken som står starkast – och det är utan tvekan Inter. De ska vara spelförande, men kommer få stångas med stenhårda Milanspelare som kommer fajtas med näbbar och klor för sin tröja, märket och poängen. Blir lätt att anfallen stannar av och börjar avtrubbas redan vid mittplan.

Inte så mycket intressant att rapportera på skadefronterna. Milan har Luca Antonelli samt Andrea Bertolacci out och Inter får avvakta med besked från João Miranda. Avbräck absolut, men inte pjäser som ska vara skillnaden mellan vinst och förlust direkt.

1,78 x polletterna för under 2,5 mål köper jag.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,78  (Jämför alla odds)
Bolag: Super Lenny (500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 13/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Inter 2,25 bwin logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Milan 3,60 unibet logo
Över 2,5 mål 2,10 mybet logo
Under 2,5 mål 1,78 superlenny logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: