Speltips, Inter – Sampdoria 21/1: Nollade nu senast, studsar tillbaka hemma på San Siro?

Emil Jakobsson Publicerat: 21 januari 2015

Inter - Sampdoria 21 januari 2015
Inter har visserligen sex raka tävlingsmatcher utan förlust men 0-0 borta mot Empoli nu senast var en riktigt besvikelse. Frågan är om de kan studsa tillbaka hemma mot Sampdoria i Coppa Italia hemma på San Siro under onsdagen?

Sedan den 14 november har Roberto Mancini som bekant styrt Inter men även om de bara förlorat två av tio matcher sedan han tog över har de samtidigt bara vunnit tre, de spelar med andra ord otroligt ofta oavgjort vilket är kostsamt.

Men de inledde 2015 på ett strålande sätt. En poäng borta mot Juventus är starkt och det följdes upp med en tydlig 3-1-seger mot Genoa. Men sedan kom minan igen, bara 0-0 mot bottenlaget Empoli.

Inter har även fått in två nyförvärv, Lukas Podolski hoppade in borta mot Juventus och har sedan haft två matcher från start och Xherdan Shaqiri gjorde sitt första inhopp nu senast mot Empoli.

Gästande Sampdoria slog Parma med 0-2 på bortaplan nu senast och innan det blev det en 1-0-seger hemma mot Empoli. På bortaplan har de två segrar, två oavgjorda och en förlust på de fem senaste matcherna. Värt att notera är även att ett av de kryssen var borta mot Juventus.

Men Sampdoria har haft stora problem mot just Inter de senaste åren. De förlorade säsongens första möten mellan lagen som även det spelades på San Siro med 1-0 och förra säsongens sista möte mellan lagen förlorade Sampdoria med 0-4. Senast Sampdoria lyckades vinna mot Inter var 2009, efter det har det blivit tre oavgjorda och fem förluster.

Enorm skillnad på hemma- respektive bortaplan

Vi håller Inter som rättvisa favoriter här men anser att det bästa spelvärdet finns i spelet båda lagen gör mål som ger ett något högre odds än ettan. Vi får 1,93 för BLGM hos Unibet och det finns en hel del som talar för det.

Båda lagen har nämligen gjort mål i Inters fem senaste hemmamatcher, bland annat de fyra med Mancini som tränare. Faktum är att Inter gjort tio mål och släppt in hela åtta under dessa fem matcher.

Sampdoria har samtidigt lyckats göra mål i sex av deras åtta senaste bortamatcher, bland annat Juventus i mitten av december. Visst, Inter spelade 0-0 nu senast men det var på bortaplan och det är en enorm skillnad hur de spelar på hemma respektive bortaplan. Deras fem senaste bortamatcher har haft ett snitt på ynkliga 1,0 mål per match samtidigt som de fem senaste hemmamatcherna snittat 3,6 mål per match.

Dessutom har Mancini varit ute och pratat i media om att laget måste våga spela ut mer efter deras 0-0-match nu senast. Läge för BLGM med andra ord.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Inter 1,82 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 3,65 unibet logo 1 200 kr
Sampdoria 5,0 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 21/1 kl 21:00
TV:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo