Speltips, Ipswich Town – AFC Bournemouth 3/4: Målrikt på Portman Road?

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2015

Ipswich TownFredagens spelobjekt i England hämtas från toppstriden i Championship och matchen mellan Ipswich Town och AFC Bournemouth. Här är vårt speltips.

Ipswich hamnade i en formdipp i början av mars månad med fyra matcher i följd utan vinst och hamnade på efterkälken i jakten på play off-platserna, men efter två raka 1-0-vinster – mot Bolton respektive serietvåan Watford – är man uppe på det ljusgröna området, men bara en pinne skiljer ner till död mark.

Även Bournemouth har lyfts ur en sämre period, under februari, och vunnit fem av de fyra senaste matcherna medan övrig slutade oavgjort. Förstaplatsen, vilken innebär en direktbiljett till Premier League, innehas – men flera andra lag flåsar i nacken.

David McGoldrick, Ipswichs interna skyttetvåa, är tillbaka från sin skadeperiod. Kan önskas mer av honom, men likväl ett glädjebesked. Kvar på frånvarolistan är de defensiva pjäserna Kevin Bru och Jonny Parr.

Nyförvärvet Kenwyne Jones, senast i Cardiff och med meriter från högstadivisionen, verkar klar för sin debut i Bournemouthtröjan. Därmed förstärks tabellettan rejält i kampen om en plats till PL, bra tajmat i skytteledaren Callum Wilsons frånvaro.

”Allt över dubbelt är okej”

Tycker att det skriker målrikt här på Portman Road. Bournemouth är en målmaskin som sällan sviker; flest mål har gjorts i serien och deras matcher snittar 3,1~ mål. Ipswichs spelfilosofi är inte lika offensiv, men matcherna snittar ändå 2,6~ baljor.

Är helt säker över att båda lagen har tre pinnar i sikte, något annat vore förvånande med tanke på deras tabellsituationer. Dessutom har deras självförtroende boostats efter fina perioder och vinster senast.

Ipswich har två defensiva pjäser borta, får tillbaka David McGoldrick och Bournemouth får in profilen Kenwyne Jones som vill visa vad han går för i sin debut för klubben.

Mållinan är på 2,5 och överspelet är utan tvekan min favorit, helt till skillnad från oddssättarna som tror på en målsnål historia. Övern har redan sjunkit några punkter, men finns till 2,05x och det är spelvärt. Allt över dubbelt är okej.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ipswich Town 3,00 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
AFC Bournemouth 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 18:10, 3/4
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo unibet logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson