Speltips, Island – Kazakstan 6/9: ”Lagerbäck for bessastadir!”

Spelbloggare Publicerat: 5 september 2015

Island – hör och häpna – kan säkra sin EM-biljett vid händelse av minst en pinne hemma mot ett mediokert Kazakstan under söndagskvällen. Fixar biffen utan större problem?

”Lagerbäck for bessastadir!”

Så pryddes löparsedlarna efter Islands makalösa, fantastiska, prickfria – you name it – prestation borta mot Holland – trea i världsmästerskapet förra året! Landet med 300 000 invånare kom till Amsterdam och vann med 1-0, vilket innebär att man nu toppar grupp A med resultatraden 6-0-1 och åtta pinnar ner till just Holland. Däremellan hittas Tjeckien.

Vår före detta förbundskapten, som fick sparken trots bra resultat med ett halvdant material, har fått upp Island på världskartan. Tokhyllad överallt. Den isländska ex-ministern Össur Skarhedinsson uttryckte att han nu vill se Lasse Lagerbäck som president i landet. Han har fått Island att andas fotboll.

I matchen var 4 000 isländska supportrar på plats i Amsterdam. Det största bortaföljet – någonsin. Och ja, tänk att det är ett land med 300 000 invånare.

Klasskillnad

Nu väntar ett klart mindre tufft motstånd. Gruppjumbon Kazakstan kommer till Reykjavik med stjälpt självförtroende efter att bara kammat in en pinne på de sju spelade matcherna – och som tappade 1-0 borta mot Tjeckien till 1-2 under de 15 avslutande minuterna senast. Arbetsinsatsen dessförinnan – stark.

Men att de nu ska komma och pressa Island på bortaplan? Inte en chans. I det omvända mötet vann Island med klara 3-0 och då var det, som siffrorna antyder, brutal klasskillnad. Känslan är dock inte att Island kommer kliva ut och spela någon direkt skönboll – det är inte deras grej. Trots sämre motstånd; det finns inte en chans att Lagerbäcks mannar väljer att lätta på den skrämmande starka organisationen.

Fullt fokus. En kassaskåpssäker defensiv. Varför ändra på ett vinnande koncept? Ynka tre mål har släppts in på dessa sju matcher och då är inte känslan att Kazakstan ska klara av att öka på den där siffran. Vad kan vi räkna med: 1/2/3-0?

Island vinner och håller nollan är ett givet spel till 1,95 x polletterna. Bäst odds finner ni just nu hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Kombinationsspel: Island vinner och håller nollan
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 6/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Island 1,33 ladbrokes logo
Oavgjort 5,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Kazakstan 12,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,85 unibet logo
Under 2,5 mål 2,02 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: