Speltips Island – Portugal 20/6: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 20 juni 2023

Island tar emot världsstjärnorna från Portugal i tisdagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 20 juni 2023 med avspark kl 20:45.

Island – Portugal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det var ett tag sedan Island kunde mäta sig med de bästa nationerna och inledningen på det här EM-kvalet gör att läget ser tufft ut. Man har redan förlorat mot de båda huvudkonkurrenterna om andraplatsen och nu väntar en, på pappret, väldigt svår uppgift.

I premiärmatchen i mars ställdes Island mot Bosnien-Hercegovina på bortaplan och det slutade i en klar 3-0-förlust. Därefter kunde man studsa tillbaka och köra över Liechtenstein med hela 7-0 på bortaplan.

I lördags väntade så en väldigt viktig match hemma mot Slovakien med nye förbundskaptenen Åge Hareide vid rodret. Det gav dock ingen positiv effekt då Island föll med 2-1 och nu är uppförsbacken brant.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasskillnad

Portugal har även de en relativt ny förbundskapten i Roberto Martinez som tog över posten vid årsskiftet efter Fernando Santos lett laget i nästan tio år.

Martinez har fått en bra start på jobbet då det har blivit tre segrar med en målskillnad på totalt 13-0. Man inledde emellertid EM-kvalet med en mjukstart då man först besegrade Liechtenstein med 4-0 och därefter Luxemburg med 6-0.

I lördags ställdes man så inför en något tuffare prövning då man gästades av Bosnien-Hercegovina. Bortalaget höll ihop det ganska väl, men det slutade ändå i en klar 3-0-seger för Portugal efter att Bruno Fernandes gjort två sena mål.

Roberto Martinez förfogar över en trupp som ytterst få länder i världen kan mäta sig med. I lördags fanns spelare som Rafa Leao, Diogo Jota och Ruben Neves på bänken. Samma kväll formerade Åge Hareide en elva som jag skulle uppskatta håller allsvensk klass, men inte mycket mer.

Portugal gäller förstås också som klara favoriter inför det här mötet. Ett rakt spel på gästerna ger omkring 1.33 gånger insatsen.

Att komma till Island och spela fotboll är alltid lite speciellt och det var länge en fruktad bortamatch. Så här i sommartid bör omständigheterna dock inte påverka Portugal alltför mycket och jag har svårt att se något annat än att det här slutar i en klar bortaseger. Mitt spel blir Portugal -1.5 (asian hcp) till 1.95 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal -1.5 (asian hcp)
Odds: 1.95
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 20 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo