Speltips, Isner – Federer 8/9: Amerikanens begränsade spelstil kostsam

Simon Pålsson Publicerat: 7 september 2015

Den fjärde omgången av US Open färdigspelas under den amerikanska måndagen. Har hemmahoppet John Isner förmågan att slå ut den alltid svårspelade Roger Federer?

US Open går vidare och vi är fortfarande inte klara med den fjärde omgången. Nu återstår bland annat matchen mellan amerikanen John Isner och legendaren Roger Federer. Båda spelarna har gått blankt fram till den här matchen, även fall John Isner haft turen att möta spelare som han lätt kunnat bryta ner.

Faktum är att John Isner är en väldigt bra tennisspelare när han väl är bra. Med sin enorma serve, rejäla forehand och minst sagt fantastiska räckvidd är han jobbig att möta, speciellt när han hittar rätt och kan nöta ner motståndaren. I övrigt är han dock en begränsad tennisspelare, som främst har svårt i returspelet. Roger Federer är dessutom känd som en av tourens absolut mest svårbreakade spelare, vilket försvårar ytterligare för John Isner.

I skrivande stund är den 208 centimeter långe amerikanen rankad som 13 i världen, men genomgående har han haft tufft att slå de riktigt stora spelarna. Då blir returspelet han ställs emot betydligt mer svårhanterligt och hans brister blottas på ett helt annat sätt.

Federer har sett pigg ut

Det ska sägas att Roger Federer har sett väldigt fräsch ut under inledningen på US Open. Schweizaren är här för att bärga en ny titel och spelet har sett fokuserat ut från början, precis som det brukar. 3-0 gånger tre säger den stabila matchraden så här långt och då har han trots allt ställts mot bland annat Philipp Kohlschreiber.

Hur som helst är Roger Federer märkbart på gång och vi tror att han greppar tag i matchbilden direkt när han tar sig an John Isner. Visst, amerikanen servar som en häst och är svårbreakad, men vi har extremt svårt att se hur Roger Federer ska kunna bli breakad i matchen. Dessutom är han erkänt stark när det väl drar ihop sig till ett tiebreak.

Den inbördes statistik som finns mellan spelarna är inte särskilt talande då matcherna har ett par år på nacken, men intressant är att jämföra Roger Federers facit mot Ivo Karlovic, en spelare som är snarlik John Isner i spelstil. Där har schweizaren 13-1 i segrar och har på tre Grand Slam-försök aldrig tappat ett set.

Därför tror vi att Betway är snett på det när vi får 1,91 gånger pengarna på 3-0 till Roger Federer här. Vi tror som sagt att han vinner det här av den enkla anledningen att John Isner inte orkar breaka honom. I tiebreak är Roger Federer stark och 1,91 känns högt, inte minst med tanke på att övriga bolag ligger betydligt lägre. Hos bet365 ger samma spel 1,61. Extrem skillnad.

US Open är igång! Öppna ett konto för att både streama och betta på turneringen. I samarbete med Spelbloggare.se kan du nu registrera dig och få tillgång både till en bonus på 1 000 kr och streams från US Open. Klicka här och ta del av erbjudandet hos bet365!

Speltips:

Speltips:  Roger Federer 3-0
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  02:15, tisdag 8/9
TV:    eurosport logo(TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
John Isner  7,25 comeon logo
0-3  1,91 betway logo
Roger Federer  1,12 williamhill logo
Över 36,5 game  1,72 bwin logo
Under 36,5 game  2,10 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: