Speltips, Italien – Bulgarien 6/9: Försiktig matchinledning att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 6 september 2015

Italien har ett guldläge att dra ifrån i toppen av sin grupp. Bulgarien å sin sida måste vi vinna för att inte drömmen om EM 2016 ska släckas helt och hållet.

Det är minst sagt tätt i toppen av grupp H i kvalet till Europamästerskapet 2016. I skrivande stund leder Italien gruppen med sina 15 poäng, medan Kroatien och Norge skuggar med 14 respektive 13 poäng så här långt. Med tre omgångar kvar är det med andra ord en rafflande fight om de två direktplatserna till mästerskapet.

Ett fjärde lag har en teoretisk chans att blanda sig i kriget om platserna, men då krävs att Bulgarien vinner kvarvarande tre matcher och har en del flyt med andra resultat på vägen. Borta mot Italien under söndagskvällen är det helt enkelt upp till bevis. Man måste helt enkelt vinna.

Italien då? Italienarna har turen att Norge och Kroatien också drabbar samman i den här omgången, vilket betyder att båda lagen inte kan ta sig förbi Italien. Det är med andra ord ett gyllene läge för italienarna att lägga in stöten och segla iväg i toppen. En seger innebär att man har minst fyra poäng ner till tredjeplatsen.

Båda lagen ligger gärna och bevakar

Med andra ord är det här en match mellan två lag som väldigt gärna vinner, men där hemmalaget inte gärna förlorar. Vi tror på en matchbild där Italien, i kraft av att man faktiskt är ett starkare lag både på pappret och på planen, tar tag i taktpinnen, men där man försöker minimera risker och på klassiskt italienskt vis skynda långsamt.

Det öppnar för en försiktig, trevande och rent av intetsägande matchinledning med två lag som känner på varandra. Bulgarien ligger förmodligen gärna och lurar på kontringar. Vi kan bara anta att man är helnöjda med en 1-0-seger nämligen.

Vi kan inte tänka oss att matchen rivstartar, utan tror att det är ett mål eller andra halvleks avspark som har potentialen att sätta fart på den här tillställningen. Därför spelar vi under 5 hörnor i den första halvleken till 1,88 gånger pengarna hos bet365. Då får vi pengarna tillbaka vid fem hörnor, men vinner om det blir max fyra hörnor i den första halvleken. Det borde sitta tycker vi.

Speltips:

Speltips:  Under 5 hörnor i första halvlek
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, söndag 6/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   7an logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Italien  1,50 ladbrokes logo
Oavgjort  4,35 comeon logo
Bulgarien  9,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,30 mybet logo
Under 2,5 mål  1,68 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: