Speltips Italien U20 – Sydkorea U20 8/6: Semifinal

Axel Sjödin Publicerat: 8 juni 2023

Det börjar närma sig slutet i U20-VM och i kvällens semifinal är det Italien och Sydkorea som gör upp en plats i finalen.

Italien U20 - Sydkorea U20

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vinnaren kommer att möta antingen Uruguay eller Israel i söndagens final, men först är det dags att följa ett ovanligt möte mellan dessa två nationer under torsdagskvällen. Sydkorea hoppas kunna göra samma sak som sina landsmän som slog ut Italien ur VM 2002 i åttondelsfinalen, men även den här gången är italienarna klara favoriter till avancemang.

Inget av lagen lyckades toppa sin grupp i gruppspelsfasen, men har gjort vad som krävts av dem i slutspelet. Italien kommer senast från en klar seger över Colombia med 3-1 efter att ha slagit ut England i åttondelsfinalen. Chelseas Cesare Casadei och Empolis Tommaso Baldanzi har lyckats skriva in sig i målprotokollet i båda slutspelsmatcherna och är två talanger som är intressanta att följa på torsdag.

Det har ofta varit målrika matcher som har spelats med Carmine Nunziatas Italien och för en nation som desperat letar offensiv spets till sitt herrlandslag är det ett lovande tecken, även om det framförallt har varit mittfältet som har stått för målproduktionen.

Italien har sett bra ut turneringen igenom och inledde starkt genom att slå Brasilien med 3-2, deras enda förlust kom mot Nigeria, som Sydkorea slog ut i kvartsfinalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Oväntad matchhjälte har tagit Sydkorea vidare

Sydkorea har presterat klart över förväntan såhär långt och har nu tagit sig till sin första semifinal i U20-VM på nära fyra decennier. De stod för ett par fantastiska mål mot Ecuador i deras 3-2-seger i åttondelsfinalen, och var aldrig riktigt nära att tappa ledningen, men det var trots allt Ecuador som skapade flest farliga målchanser utan att lyckas förvalta dem.

Mot Nigeria var det återigen motståndarna som skapade mest och nigerianerna borde nog ha kunnat avgöra den mållösa matchen på ordinarie tid. Men Sydkorea höll tätt och återigen var det mittbacken Seok-Hyun Choi som nådde högst på en hörna och prickade in det avgörande målet, vilket han har gjort i båda slutspelsmatcherna hittills. Italien får se upp på fasta situationer mot sydkoreanerna, men lär förmodligen vara det lag som kommer att dominera spelet.

Sydkorea är dock relativt bekväma med att inte ha så mycket bollinnehav, men skulle de hamna i underläge kan det mycket väl se annorlunda ut. Utöver matchen mot Dominikanska Republiken har Italien i alla fall släppt in mål i övriga matcher, vilket bäddar för en spännande och böljande semifinal. För 1.84 gånger pengarna hos Coolbet spelar vi därmed på att båda lagen gör mål på torsdag.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.84
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 23:00, torsdag 8 juni
TV: 
Stream: