Speltips, J-Södra – Brommapojkarna 20/5: Ettan mot jumbon – klasskillnad?

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2015

Serieledaren mot jumbon – Jönköping Södra tar emot Brommapojkarna på Stadsparksvallen, varifrån det bara ska råda klasskillnad. Klar etta?

Som vi var inne på innan säsongen, var Brommapojkarna extremt överskattade av oddssättarna – men nu är även de på banan. Från att ha tippats vara med i fajten om en allsvensk plats, hittas man på jumboplatsen med två snåla pinnar på de åtta inledande matcherna.

Och ja, det är där man hör hemma. Saknas udd, stabilitet och kanske framförallt – mognad. Man var nära att lämna Grimsta IP lottlösa mot Ängelholm, som också är vara nere och fajtas om kontraktet, senast, men kvitterade till 1-1 med två minuter från slutet genom Pontus Åsbrink. Innan dess hade en kavalkad av målchanser sumpats – den där självklara målskytten saknas.

Luis Cabezas, som spottat in mål i U21-laget, har nu lyckats kontrakteras – men verkar inte ha fått licsensen fixad. Han är i alla fall inte med i truppen och får därmed vänta på sin debut åtminstone till nästa match. Mittfältspjäsen Gustav Sandberg-Magnusson är out med en avstängning och en rad andra spelare rapporteras dras med småbekymmer och testas närmare avspark.

Hållit nollan i hälften av matcherna

J-Södra toppar Superettan med sex vinster, ett kryss och en förlust och har två pinnar ner till nackflåsande Varberg. Truppen må kanske vara lite tunn, men är alla hela och friska – är det en slagkraftig sådan. Gillar vad jag sett av dem och det blir med stor sannolikhet en topp tre-plats i år, vilket innebär att de antingen får kvala eller tar klivet direkt upp i Allsvenskan.

Det är en rätt balanserad trupp, mellan offensiven och defensiven. Alla vinster har kommit med uddamålet och treor plockas en efter en utan att direkt briljera. I de matcherna man varit spelförande, har motståndarna haft det hyfsat svårt att komma till målchanser. Hittills har nollan hållits i hälften av matcherna.

Senast spelade man oavgjort (1-1) borta mot toppkonkurrenten Östersund – ett bra resultat och en stark prestation. Tim Söderström, lånet från Djurgården, fick chansen från start för första gången i år; såg pigg ut och gjorde också lagets enda mål.

Truppen är exakt densamma från senast och utan större avbräck, i bra form, på hemmaplan mot ett helt uddlöst Brommapojkarna med sin styrka på plast – ska det mycket till för att J-Södras nolla ska spricka.

Tycker 2,05x för att J-Södra vinner och håller nollan är i knapp överkant och synar det med en medelsumma. 2/3-0?

Speltips:

Speltips: J-Södra vinner och håller nollan
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:00, 20/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
J-Södra 1,44 bwin logo
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Brommapojkarna 8,20 redbet logo
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,83 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: