Speltips, J-Södra – Ljungskile 12/5: Toppmöte i Superettan

Spelbloggare Publicerat: 12 maj 2015

Vi värmer upp med Superettan innan CL-semifinalen. Jönköpings Södra tar emot Ljungskile på Stadsparksvallen, varifrån stort spelvärde hittas på målmarknaden.

Två väntade topplag är det som drabbar samman här, fjolårsfyran respektive -trean. J-Södra är de som öppnat klart bäst; vann alla de fem inledande matcherna med uddamålet, men förlorade nu senast mot Varberg. Hur som helst, i händelse av en trea kliver man återigen upp förbi det just nämnda motståndet och Österstund, till förstaplatsen.

Ljungskile har studsat upp och ner i sina prestationer. De tre hemmamatcherna har vunnits, medan de två på bortaplan förlorats. Bara sett en match med dem hittills, men rapporter talar om att det finns mer att hämta. Förra veckan vann man med 4-3 hemma mot Sirius. Redan efter 12 minuter stod det 3-0, vilket tappades till 3-3 innan halvtid och slutresultat såg länge ut att bli just det – men i den första stopptidsminuten blev Gabriel Altemark-Vanneryr matchhjälte när han fullbordade sitt hattrick.

Vi har alltså hemmastarkt mot bortasvagt, i alla fall om en sådan slutsats kan dras efter så pass få spelade matcher. J-Södra är absolut befogade favoriter, men 2,05x räcker inte för att investera i ettan. Rätt oviss match som väntar.

Mål åt båda håll?

Väljer istället att rikta fokus på målmarknaden. Tycker att vi borde ha goda möjligheter att få se mål åt båda håll på Stadsparksvallen, större än oddssättarna anser.

J-Södras mittfält imponerat inte speciellt mycket. Av de sex inledande matcherna att tyda, ser jag lagdelen som deras klart svagaste – och det kan ställa till det när man ska försöka vara spelförande, framförallt när bättre motstånd står på andra sidan planhalvan. Bolltapp på mittplan kommer att utnyttjas. Såhär långt har ändå hemmamatcherna varit mot relativt enkelt motstånd.

Senast stod man också för en tokusel insats mot Varberg, där motståndarna kunde rada upp målchanser. Ljungskile höll inte heller ihop defensiven senast och mellan mittfält och backlinje fanns det stora ytor för Sirius att attackera – samtidigt var man sylvassa framåt och Altemark-Vanneryr är självklart sugen på mer efter sitt hattrick.

Värdens mittback André Calisir har haft en kamp mot klockan huruvida han ska kunna spela eller inte. Nu är han med i matchtruppen, men det är allt annat än säkert att det blir en startplats i mittlåset med risk för att skadan kan dras upp. Vore ett stort avbräck.

Förra årets identiska inbördesmöte slutade 1-1 och det omvända 3-2. Mål åt båda håll igen? Till 1,81x – absolut.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:15, 12/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
J-Södra 2,05 betway logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Ljungskile 3,70 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 2,00 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,90 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: