Speltips, J-Södra – Sirius 2/6: Blytung batalj på Stadsparksvallen

Spelbloggare Publicerat: 2 juni 2015

Det är inte bara ett toppmöte som väntar i Superettan, det är också två av seriens mest spektakulära lag i J-Södra och Sirius som möter varandra på Stadsparksvallen under tisdagen – och vi har hittat en vinnare.

J-Södra är makalöst bra just nu och hittas uppe på kullen i serien med den imponerande resultatraden 9-1-1. Av såväl resultaten och prestationerna de senaste veckorna att tyda håller man tillsammans med Östersund sticka ifrån övriga toppkonkurrenter och ner till trean Varberg skiljer så mycket som åtta pinnar, och då har bara 11 matcher spelats.

Sirius är en av dessa konkurrenter som håller på att spurtas ifrån. Man står på fjärdeplatsen och verkar få sikta på tredjeplatsen, vilken innebär kval mot Allsvenskan. Upp dit har man två poäng – en plats man bör ha god möjlighet att plocka, inte bara för att man håller absolut toppklass i Superettan, utan också för att nämnda Varberg sett sämre och sämre ut för varje vecka och står med fyra matcher i följd utan att ha fått smaka vinstsötman.

Båda parter står utan nya skador eller avstängningar och tränarna kan ställa ut likadana startelvor som i lördagens matcher. Även om det kan finnas vissa spelare med halvdan fysisk status med tanke på det täta matchandet, är det här inte den typen av match där man luftar betydande pjäser.

Vunnit sex av sex på hemmaplan

Tycker vi har en klar favorit på Stadsparksvallen i J-Södra, lite större än oddssättarna antyder när de ställer ut 1×2-oddsen 2,30-3,40-3,20. Formen hos värden är toppad och fyra vinster och ett kryss på de senaste matcherna och det oavgjorda resultatet kom mot urstarka Östersund på bortaplan. Prestationerna är allt som oftast helgjutna och vi ser ingenting som tyder på att man ska falla in i en formdipp.

Man är också det utan tvekan starkaste laget på hemmaplan och har vunnit samtliga sex matcher på Stadsparksvallen med en målskillnad på fina 14-6. Sirius har ännu inte lyckats vinna på fem bortamatcher; spelat fyra oavgjorda och förlorat en. Spelet är bra, men det verkar finnas vissa spärrar i huvudet när man spelar utanför Studenternas IP.

Att Sirius dessutom bara fick 1-1 hemma mot AFC United oroar också. Det är en match man helt enkelt bara ska plocka tre pinnar i. Fanns möjligheter att få in en ledningsbalja, men udden var avtrubbad.

Dock spelar Sirius ofta oavgjort – flest i hela serien på sex stycken – och krysset känns inte speciellt långt borta. En bortavinst däremot, det har jag svårt att se.

Inte de sexigaste siffrorna, men 1,68x räcker för J-Södra 0.0 asian (pengarna tillbaka vid oavgjort). Investerar över medel.

Speltips:

Speltips: J-Södra 0.0 asian
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:20, tisdag 2/6
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
J-Södra 2,30 unibet logo
Oavgjort 3,40 betsson logo
Sirius 3,20 mybet logo
Över 2,5 mål 1,83 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: