Speltips, Janowicz – Mayer 28/5: Vi litar på Mayer igen

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2015

I tisdags rekade vi att han skulle gå en tuff match mot Jiri Vesely. Några dagar senare möter Leonardo Mayer nu polacken Jerzy Janowicz och vi tror på ännu en seger.

För några dagar sedan skrev vi om matchen mellan Jiri Vesely och Leonardo Mayer – en match som vi var övertygade om att den sistnämnda skulle få kämpa för att vinna. Överspelet satt med hela 12 game till godo och Leonardo Mayer tog sig nästa omgång av årets Franska Öppna.

Där väntar den 25-åriga polacken Jerzy Janowicz som i sin tur slog ut Maxime Hamou med 3-1 under tisdagen. Maxime Hamou är en blott 19-årig fransman med en ranking på 225 och som Janowicz naturligtvis ska slå alla dagar i veckan.

Matchen mellan Janowicz och Mayer har all potential att bli intressant, men baserat på en rad saker tror vi att argentinaren Mayer kommer att plocka hem matchen något enklare än vad han lyckades med mot Vesely i den senaste omgången. Då hade han uppenbara problem med Veselys fina spel i egen serve, men var samtidigt klart bäst i de avgörande poängen och kunde själv kontrollera tillställningen i kritiska lägen.

Intressant är att Janowicz faktiskt är ganska lik just Vesely i speltid, även fall den sistnämnda är den solklart största talangen i min värld. Dels har han tre år till godo och dels är han redan nu nio placeringar bättre rankad. Hur som helst är det en fördel för Mayer att nu möta ytterligare en väldigt lång spelare, hela 203 cm, då han rimligtvis bör vara van vid det sen förra matchen.

Jerzy Janowicz orkar inte riktigt stå emot

Att Janowicz är en tung spelare som blir betydligt bättre i medvind, gärna mot lite sämre spelare, är ett känt faktum. Det som istället är hans stora akilleshäl är hur han spelar mot bättre rankade spelare, där han haft klara problem att hota och vinna mot spelare som är topp 60 i världen. Min personliga förklaring är att han inte är tillräcklig mångsidig för att ta det där sista steget. En annan intressant sak att ta i beaktande är att Janowicz är klart sämre på grus än på hårt underlag.

Leonardo Mayer kommer förmodligen stärkt av matchen senast till mötet med Jerzy Janowicz. Det var möjligen tungt att behöva gå en hel femsetare mot Jiri Vesely, men samtidigt var det en genomkörare som gav en hel del svar om Mayers förmåga. Argentinaren, som just nu är rankad 22 i världen, ser farlig ut och vi tror att han kommer trappa upp sitt spel i matchen mot polacken Janowicz.

Ja, som ni hör är vi övertygade om att Mayer tar den här matchen tämligen enkelt. Spelbolagen är inne på samma spår och därför ger den raka segern inte mer än 1,39 hos bet365. Det är självklart inte spelbart, utan vi riktar blickarna åt ett annat håll. På gamemarknaden hittar vi det fina spelet Mayer -4,5 game till 1,86 hos Betsson. Det är ett spel som bör sitta även fall argentinaren skulle tappa ett set, inte minst med tanke på att det sista setet tenderar att bli av det kortare slaget om matchen redan är avgjord. Vi går in med en slant på Mayer -4,5 game och håller tummarna på att han fortsätter att spela in pengar åt oss.

Speltips:

Speltips:  Leonardo Mayer -4,5 game
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Torsdag 28/5, ca 11:00
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Jerzy Janowicz  3,20 comeon logo
0-3  2,90 betway logo
 Leonardo Mayer  1,39 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 38,5 game  1,91 superlenny logo
Under 38,5 game  1,88 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: