Speltips Jelena Ostapenko – Coco Gauff 5/9: US Open

Martin Efvergren Publicerat: 5 september 2023

Lettiskan Jelena Ostapenko ställs mot hemmaspelaren Cori Gauff i kvartsfinalen av damernas US Open 2023. Matchen spelas tisdag den 5 september med start från kl 18:00 svensk tid.

Jelena Ostapenko – Coco Gauff

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jelena Ostapenko har som bäst varit världsfemma, men inför US Open låg hon på 21:a plats på rankingen. Nu har hon så skaffat sig goda möjligheter att klättra ett par placeringar då hon tagit sig fram till den här kvartsfinalen av US Open 2023.

Den 26-åriga lettiskan har dock fått slita hårt för att ta sig hit då samtliga hennes fyra matcher har gått till tre set. Hon inledde med att besegra italienskan Jasmine Paolini och därefter kunde hon slå ut ryskan Elina Avanesyan. I den tredje rundan väntade sedan amerikanskan Bernarda Pera där Ostapenko vände efter att ha förlorat första set.

Samma bedrift upprepade hon sedan i den fjärde rundan där hon lyckades fälla världsettan Iga Swiatek. Efter att ha förlorat första set med 3-6 så reste sig Ostapenko på ett imponerande sätt och vann de två följande seten med 6-3, 6-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Gauff

Det 19-åriga stjärnskottet Cori ”Coco” Gauff kommer från en turneringsseger i Cincinnati och så här långt har hon hållit den amerikanska fanan högt i US Open. Den amerikanska världssexan har dock, precis som Ostapenko, tappat ett och annat set på vägen fram.

Gauff inledde turneringen med att förlora första set mot den 121-rankade Laura Siegemund. Därefter kunde hon sedan resa sig och vinna för att sedan besegra Mirra Andreeva i två raka set. I den tredje rundan tappade amerikanskan sedan första set även mot belgiskan Elise Mertens. Återigen vände hon och vann de två efterföljande seten ganska klart.

I den fjärde rundan väntade sedan en viss Caroline Wozniacki som stod upp på ett bra set och kunde vinna det andra setet. Till slut var ändå Coco Gauff strået vassare och kunde vinna med setsiffrorna 6-3, 3-6, 6-1.

Jelena Ostapenko och Coco Gauff möttes senast i Australian Open i vintras och då var det den förstnämnde som gick segrande med 7-5, 6-3. När de nu ställs mot varandra igen är det dock Gauff som gäller som klar favorit. Ett rakt spel på att amerikanskan vinner ger omkring 1.40 gånger insatsen.

Mycket talar till Coco Gauffs fördel, inte minst hemmastödet och den fina form hon har visat upp de senaste veckorna. Ostapenko har stått för ett par fina insatser i turneringen, men jag tror att det kommer ta stopp här. Mitt spel blir att Jelena Ostapenko vinner under 10.5 game till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ostapenko under 10.5 game
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:00, tisdag 5 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+